Uskršnja prodajna izložba učeničkih zadruga

0
Komunalac add
Tradicionalna prodajna izložba ukrasnih i uporabnih predmeta učeničkih zadruga Zagrebačke županije održana je u petak, 22. ožujka u prostorijama Zagrebačke županije. Na sajmu su posjetitelji mogli kupiti dekorativne ukrase te ostale blagdanske proizvode koje su izradili učenici, kao što su ručno oslikane pisanice, različiti predmeti od keramike ukrašeni motivima Uskrsa te dekorativni predmeti za stol i vrata.
Prodajnu izložbu, na kojoj se ove godine predstavilo jedanaest učeničkih zadruga te gosti iz Udruge Srce iz Zeline, obišao je zamjenik župana Ervin Kolarec. Pohvalio je kreativnost zdrugara, dodavši kako kroz zadrugarstvo djeca stječu dodatna znanja i vještine koje će im itekako biti korisne u budućnosti. Na području Zagrebačke županije aktivne su 43 učeničke zadruge u kojima djeluje oko 5200 zadrugara. Od toga dvije su zadruge pri Centrima za odgoj i obrazovanje u Lugu samoborskom i Velikoj Gorici, četiri u srednjim školama u Svetom Ivanu Zelini, Zaprešiću, Vrbovcu i Jastrebarskom, a ostale su u osnovnim školama.
Učeničku zadrugu Vida Srednje škole Vrbovec predstavljale su učenice Maja Grubešić i Petra Đuranec u pratnji profesora Zdravka Benedika. – Predstavile su rad naših zadrugara u kojem uvijek stavljamo naglasak na ručni rad i kvalitetno provedeno slobodno vrijeme. Kroz mrežu učeničkih zadruga potičemo kreativnost naših učenika, a njihovi radovi nas oduševljavaju iz godine u godine. Svojim radovima njeguju tradiciju, kulturu i baštinu svoga kraja te pridonose očuvanju identiteta. Ovakvim susretima i suradnjom naši učenici razmijenjuju ideje, surađuju i stvaraju nova poznanstva te razvijaju poduzetničke vještine. Veselimo se budućim suradnjama i stvaranjima! Zahvaljujemo se našim zadrugarima na predanom radu u našoj zadruzi, našim zadrugarkama Maji i Petri koje su još jednom predstavile našu školu i naš rad te profesoru Benediku koji je uvijek na raspolaganju i aktivnom sudjelovanju u našoj zadruzi – poručuje prof. Ana Dobraš.
Tekst napisala: Ana Dobraš, prof.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime