Uskrsni običaji gradečkog kraja

0
Komunalac add

U centru Gradeca jučer je održana tradicionalna manifestacija „Uskrsni običaji gradečkog kraja“. Nakon svečane mise u Župnoj crkvi Ranjenog Isusa, na prostoru iza crkve, načelnica Općine Ljubica Ambrušec, zapalila je „Uskrsnu vuzmicu“ pred brojnim gostima.

U sklopu manifestacije, pod šatorom na školskom igralištu, u ponudi su bili starinski kolači domaćica iz Općine Gradec, a za djecu je bila pripremljena posebna radionica te izložba radova učeničke zadruge „Perunika“ Osnovne škole Gradec. Svoje su radove izložili i poznati umjetnici s našeg područja.

Posjetitelji su mogli uživati u kulturno-scenskom programu djece OŠ Gradec i nastupu Izvornog folklornog društva Gradečki Pavlovec te kušati domaću hranu pripremljenu u organizaciji mjesnih odbora, DVD-a, sportsko–ribolovnih i ostalih udruga Općine Gradec.

Uz bogatu gastro ponudu hrane i pića, za dobru atmosferu pod šatorom, pobrinuo se sastav Serbus Zagreb band. Manifestaciju je organizirala Općina Gradec uz pokroviteljstvo Zagrebačke županije.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime