“Uskrsni običaji gradečkog kraja”

0
Komunalac add

Tradicionalna manifestacija “Uskrsni običaji gradečkog kraja” održat će se na Uskrsni ponedjeljak, 10. travnja u centru Gradeca. Okupljanje i svečani prijem gostiju i uzvanika održat će se u 10 sati u općinskoj dvorani. Posjetitelji u dvorani mogu pogledati izložbu “Jedrenjaci u kamenu” Mate Turića, rukotvorine samostalnog umjetnika Vladimira Tuteka, likovne radove OŠ Gradec, slike mlade umjetnice Elene Bernardić, kao i izložbu o 200. obljetnici Biskupskog dvorca Gradec. U dvorani će se održati prezentacija i prodaja proizvoda OPG-ova Općine Gradec.

Sveta misa u Župnoj crkvi Ranjenog Isusa u Gradecu, predvođena vlč. Zoranom Grgićem u pratnji VIS Gratia održat će se u 11 sati. Paljenje Vuzmice u crkvenom dvorištu održat će se u 12.30 sati.

U sklopu događanja pod šatorom, od 13 sati posjetitelji mogu razgledati i kušati domaće, starinske kolače domaćica Općine Gradec. Tu je i izložba radova učeničke zadruge Perunika OŠ Gradec, uskrsna radionica za djecu, svečani starinski ručak za goste, uzvanike i sve posjetitelje. Narodno veselje uz glazbeni sastav “Max 5”.

U sklopu događanja u centru, u 14 sati Konjički klub Challenge Gradec organizira projahivanje centrom, a Moto klub Bjelovar organizira 1. Moto alka Free bykers Gradec.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime