Uskrs u Vrbovcu

0
Komunalac add

Turistička zajednica Grada Vrbovca objavila je program događanja za „Uskrs u Vrbovcu“. Bogat program počinje sredinom ovoga tjedna i nudi brojne aktivnosti u kojima mogu uživati naši najmlađi sugrađani, ali i oni stariji.

Program počinje u srijedu od 10 sati na Trgu Petra Zrinskog, ukrašavanjem uskršnjih grančica pisanicama uz prigodan program u kojem sudjeluju DV Vrbovec, DV Dobri i DV Palčić. U četvrtak, 18. travnja također na glavnom gradskom trgu od 12 sati održat će se radionica izrade sirupa od maslačka i bojanja pisanica prirodnim bojama. U 18.30 sati u župnoj crkvi sv. Vida održat će se Misa večere Gospodnje.

Program se nastavlja i u petak, 19. ovoga mjeseca, kada će od 10 sati na trgu ŠRD Vukšinec organizirati prigodnu prodaju šarana na rašljama. U župnoj crkvi od 17 sati održat će se Obredi Velikog Petka.

Povodom Dana planeta Zemlje u Pošti Vrbovec u subotu, 20. travnja u upotrebi će biti poštanski žig s crtežom ljekovite biljke gavez. U 22 sata u crkvi sv. Vida organizirani su obredi Vazmenog bdijenja.

Na Uskrs, 21. travnja u 6 sati održat će se sveta misa i blagoslov jela. Redovne svete mise održavaju se još u 8, 10 i 18.30 sati.

Na Uskrsni ponedjeljak, 22. travnja program počinje od 16:00 sati na Trgu Petra Zrinskog uz uskrsne običaje koje će nam prikazati  dječja skupina  HKUD-a Petar Zrinski, IFD Gradečki Pavlovec, Limena glazba i mažoretkinje Vrbovec. U gradskom parku organizirana je potraga za uskršnjim jajima i tuckanje jajima te na kraju i odabir najljepše ukrašene pisanice. Paljenje dječje vuzmice planirano je za 17.30 sati dok će se vuzmica za velike paliti oko 19 sati, uz zabavni sadržaj za djecu i odrasle te bogatu gastro ponudu jela i pića. Za dobru atmosferu pobrinut će se TS Rođaci.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime