Uskoro novi krug subvencioniranih kredita za mlade

0
Komunalac add

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama pozvala je banke da dostave ponude za sklapanje ugovora o davanju subvencioniranih stambenih kredita – prenosi HRT.

Kamata za prvih pet godina otplate kredita ne može biti veća od 3,75 efektivne kamatne stope (EKS) godišnje. Svi mladi koji žele riješiti svoje stambeno pitanje imat će novu priliku ostvariti to uz subvencionirane stambene kredite.

Riječ je o već dobro poznatom i prihvaćenom programu u sklopu kojeg država, odnosno Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja te APN, pomažu pri otplati stambenog kredita pri kupnji stana ili kuće, odnosno pri otplati kredita za izgradnju kuće u trajanju od pet godina. Rok subvencije produžuje se za dvije dodatne godine za svako novorođeno dijete za vrijeme trajanja subvencije.

Prošle su godine donesene izmjene Zakona o subvencioniranju stambenih kredita kojima se subvencija produljuje za dodatnu godinu dana po svakom djetetu koje osoba ima u vrijeme prijave za kredit. U praksi to znači da će za obitelj koja već ima dvoje djece pri prijavi, subvencija umjesto pet trajati sedam godina, a ukoliko dobiju još jedno dijete subvencija će trajati ukupno devet godina.

Trenutno je u tijeku poziv za prijavu kreditnim institucijama, a početkom ožujka bit će objavljena lista onih s kojima će biti sklopljen ugovor te u koje će se građani moći prijaviti.

Sve informacije o načinu prijave možete pronaći na službenim stranicama Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama te Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime