Uskoro knjiga prof. Koprića „Uspavano srce demokracije“

0
Komunalac add

Prof. dr. sc. Ivan Koprić, šef Katedre za upravnu znanost zagrebačkog Pravnog fakulteta, predsjednik Instituta za javnu upravu i naš sugrađanin, ne miruje. Osvjedočeni radoholičar i nadasve plodan pisac ovih će dana promovirati svoju najnoviju knjigu, treću u posljednjih šest mjeseci. Zove se Uspavano srce demokracije; lokalna samouprava za građane i zajednicu.Knjiga svakog časa treba izaći iz tiska.

Itekako je „obojena vrbovečki“, vezana i uz aktualno obilježavanje 50 godina Radio Vrbovca. Promocija se u srijedu, 27. ovog mjeseca, razumljivo, s nestrpljenjem očekuje upravo u Vrbovcu.

Naime, prof. Koprić posljednjih je šest godina marljivo pisao kolumne za Vrbovečke novine i do danas ih je nanizao preko 50, pa su sve sabrane na jednom mjestu, u spomenutoj knjizi. Još prije toga, u proljeće 2012. godine, za naš je radio dao opsežniji intervju povodom tadašnjeg izlaska iz tiska njegove knjige Europski upravni prostor, a uoči svibanjskih izbora iduće godine, od siječnja do lipnja, naš je radio donio serijal od 12 polusatnih emisija o toj tematici. Sve je to našlo mjesta u ovoj knjizi, kao i još 12 tekstova i intervjua koje je pisao, odnosno dao, za razne medije – od Telegrama, do studentskog časopisa Pravnik, kao i rad koji je napisao za ovu knjigu.

Pogovor knjizi napisao je ugledni prof. dr. Dražen Lalić s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, a kraćim se tekstom u knjizi na početke suradnje s prof. Koprićem za Radio Vrbovec i Vrbovečke novine, osvrnuo i naš nekadašnji kolega (kraće vrijeme i direktor Radija), umirovljeni novinar Franjo Simić.

Još se neće osušiti ni tiskarska boja s ove, a prof. dr. Ivan Koprić „izbacit“ će i nove – u rukopisu ima, naime, već tri nove knjige.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime