Uskoro izgradnja reciklažnog dvorišta na Beljavinama

0
Komunalac add

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš i zamjenik gradonačelnika Vrbovca Ivica Strnščak danas su u Vrbovcu potpisali ugovor o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije za izgradnju fiksnog reciklažnog dvorišta na Beljavinama. Potpisivanju su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Robert Đuranec te direktor tvrtke Komunalac Vrbovec Mato Jelić.

Fond će financirati 80 posto iznosa izrade projektne dokumentacije. – Drago mi je što će Vrbovec dobiti priliku izgraditi svoje reciklažno dvorište, jer unutar tog čitavog sustava, to je jedan od bitnijih segmenata – pojasnio je Ponoš.

Zamjenik Strnščak podsjetio je na važnost projekta za cijelo vrbovečko područje .- 52 naselja i 41 mjesni odbor vezani su uz naše komunalno poduzeće i naš grad, za problem zbirnjavanja otpada. To je specifično područje, koje uređuje ne samo naše zakonodavstvo, već i Europska unija – rekao je Strnščak.

Realizacija projekta izgradnje reciklažnog dvorišta na Beljavinama trebala bi krenuti u studenom. – Projekt uređenja reciklažnog dvorišta već smo prijavili i na natječaj i prošli smo treću fazu, nadamo se skorom potpisivanju ugovora, kako bi od studenog krenuli u realizaciju. Napravit ćemo infrastrukturu koja će biti jedan cjelokupan sustav gospodarenja otpadom na visokoj razini – istaknuo je direktor Komunalca Vrbovec Mato Jelić.

Nakon potpisivanja ugovora, Ponoš je zajedno s domaćinima obišao Beljavine te istaknuo kako je, nakon sanacije, odlagalište u Vrbovcu jedno od uređenijih u zemlji. –Buduća investicija itekako ima smisla, vidim da su pripreme već u tijeku, to će biti projekt za europski novac, a Fond je uz vas – poručio je Ponoš.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime