Uskoro besplatan internet na javnim mjestima u gradu

0
Komunalac add

Grad Vrbovec dobio je iz EU fondova 15.000 eura na natječaju Wifi4EU. Dobiveni novci iskoristit će se za uvođenje besplatnog bežičnog pristupa internetu na javnim mjestima u našem gradu. Riječ je o programu Europske komisije kojim se financiraju troškovi ugradnje Wi-Fi pristupnih točaka na javnim mjestima – knjižnicama, muzejima, parkovima, domovima zdravlja, trgovima i sl.

Projekt nije velik, ne možeš svaki dan dobiti novi vrtić, ali nas veseli i vodi boljem i ugodnijem životu u našem gradu. Malim koracima poboljšavamo kvalitetu života u Vrbovcu. Zahvaljujem Razvojnoj agenciji Grada Vrbovca na dobro obavljenom poslu – istaknuo je gradonačelnik Denis Kralj.

Ukupan proračun u pozivu iznosio je 51 milijun eura, a prijave su zaprimljene iz svih zemalja koje sudjeluju u programu, tj. iz država članica EU, Islanda i Norveške. Na temelju rezultata poziva 3.400 općina i gradova iz EU dobit će vaučere pojedinačne vrijednosti od 15.000 eura, a među njima je i Grad Vrbovec.

Do kraja 2020. organizirat će se još dva poziva, od kojih jedan već ove godine. Program WiFi4EU dio je ambiciozne operacije izmjena propisa EU-a u području telekomunikacija koja obuhvaća nove mjere za ispunjavanje sve većih potreba Europljana za povezivošću i poticanje konkurentnosti Europe.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime