Upoznajte mlade automehaničare koji su nama i našim limenim ljubimcima jamstvo za sigurnu budućnost

0
Komunalac add

Kako detaljno pregledati vozilo te otkriti i otkloniti kvar ili oštećenje? Za to se osposobljava nekoliko učenika SŠ Vrbovec zanimanja automehaničar na praktičnoj nastavi u vrbovečkoj poslovnici auto kuće Cindrić, s kojom Srednja škola Vrbovec ima izuzetno dobru i uspješnu suradnju. Jedan od pokazatelja toga je činjenica da su većina zaposlenih u automehaničarskoj i limarskoj radionici bivši učenici vrbovečke Srednje škole.

Evo što o svojem zanimanju i iskustvu na praksi u auto kući Cindrić kažu učenici 2.d razreda.

Zadovoljan sam svojim odabirom i htio bih iskoristiti svo znanje koje mi se nudi u školi i na praksi kako bih mogao u budućnosti otvoriti vlastitu radionu. Naučio sam puno stvari na praksi, i još uvijek učim. Htio bih naučiti kako se popravlja mjenjač brzine i još mnogo toga – rekao je Leon Mijak.

Smjer automehaničar sam odabrao zbog toga što me od malena zanimaju auti i uvijek sam htio znati što više o njima. Na praksi mi to sve omogućuju majstori, koji su me već prvu godinu usmjerivali na samostalan rad. Kada završim školu, volio bi otvoriti svoju radionu za servis ali mi ne bi bio problem neko vrijeme i raditi kod nekoga drugoga. Ovime se mislim baviti još dugo vremena pa nastojim naučiti što više da postanem što bolji u tome što radim – kaže Silvio Škripić.

Jako sam zadovoljan odabirom svojeg zanimanja jer me to stvarno zanima. Na praksi je zaista odlično i majstori su super i trude se naučiti nas praktikante što više i odnose se prema nama lijepo i korektno… sve u svemu super je. Planovi su mi da završim 4. stupanj i započnem neki svoj posao ili nešto slično. Nadam se da ću biti super u onom što trenutno učim – dodaje Matija Jaić.

Evo što o budućim automehaničarima kaže njihov majstor Dubravko Starešec. – Ova djeca, odnosno već odrasli ljudi ako sudimo prema njihovom razmišljanju i ponašanju tijekom prakse koju obavljaju s voljom i velikim trudom, su izuzetno posebna. Upijaju svaki savjet majstora te taj isti provode već na sljedećem automobilu bez dodatnog ponavljanja i objašnjavanja. Kao njihovom majstoru, drago mi je da svoje znanje mogu prenijeti na njih i da oni to s voljom usvajaju. Svakim danom njihov napredak je sve očitiji, na što sam posebno ponosan. I to je još jedan razlog više zbog kojeg volim svoj posao – istaknuo je Starešec.

Uz ovako vrijedne i ambiciozne naučnike i izuzetno stručne majstore koji nesebično dijele svoje znanje i iskustvo možemo biti optimistični glede budućnosti naših vozila.

O svim strojarskim zanimanjima koja nudi SŠ Vrbovec možete pogledati u sljedećem videu.

Autorica teksta: Anica Fintić (preuzeto sa struka-zove.hr)

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime