UNICEF pokrenuo donacijsku kampanju za pomoć djeci Ukrajine

0
Komunalac add

Zbog sve teže situacije u ratom zahvaćenoj Ukrajini UNICEF je pokrenuo i posebnu donacijsku kampanju za djecu. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Eskalirajući sukobi u Ukrajini predstavljaju neposrednu i rastuću prijetnju za živote i dobrobit 7,5 milijuna djece. UNICEF je pokrenuo program humanitarne pomoći i podrške kojemu je cilj prikupiti sredstva potrebna za osiguravanje pristupa osnovnim uslugama, uključujući vodu, hitne potrepštine, zdravstvenu skrb i psihosocijalnu podršku. Ured UNICEF-a u Hrvatskoj podržao je globalni apel te poziva građane da pomognu djeci Ukrajine putem donacija.

Donirati se može na: www.unicef.hr ili na broj računa HR9223600001501092532; poziv na broj: 2263-98.

Tatiana, a refugee child from Ukraine stands with her dog on 26 February 2022 at the Temporary Refugee Center, near the Palanca crossing point on the border of the Republic of Moldova and Ukraine.
More than 70 thousand Ukrainians crossed the Moldovan border from 24 February to 27 February 2022.

UNICEF je na terenu i pojačava napore u osiguravanju potrebne pomoći. To uključuje prijevoz pitke vode kamionima do područja pogođenih sukobima, dostavljanje nužnih zdravstvenih, higijenskih i obrazovnih potrepština što bliže zajednicama koje se nalaze u blizini linije razgraničenja te suradnju s lokalnim vlastima kako bi se osigurala neposredna pomoć djeci i obiteljima. Nažalost, očekuje se da će potrebe samo rasti. Stoga nam je potrebna i Vaša pomoć kako bismo odgovorili na ovu tešku situaciju – stoji u priopćenju UNICEF-a.

On 26 February UNICEF delivered UNICEF delivered four tons of basic hygiene products, including diapers, disinfectants, wipes etc.
More than 70 thousand Ukrainians crossed the Moldovan border from 24 February to 27 February 2022.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime