Umirovljenicima 450 tisuća kuna za božićnice

0
Komunalac add

Usvajanjem rebalansa Proračuna na prošlotjednoj sjednici vrbovečkog Gradskoga vijeća razloga za zadovoljstvo imaju i vrbovečki umirovljenici. Oni će ove godine ponovo dobiti božićnice, za koje je osigurano čak 450 tisuća kuna – najviše do sada.

 

Iako član oporbenog Kluba vijećnika s HDZ-om, predsjednik HSU-a Vrbovec Franjo Simić uoči glasanja najavio je kako će podržati prijedlog rebalansa. – Iako sam supotpisnik tri amandmana na rebalans proračuna, za koje držim da su kvalitetni i žao mi je što kolege iz većine to nisu prepoznali, podržat ću ga zbog 3.200 svojih sugrađana-umirovljenika. Osigurane su božićnice nakon 4 ili 5 godina i to za dvije različite kategorije umirovljenika – rekao je Simić.

Kao što je još ranije najavljivano, umirovljenici s mirovinama do 2.000 kuna dobit će božićnicu od 150, a oni s mirovinama od 2.000 do 4.000 kuna božićnicu po 100 kuna.

Inače, za rebalans je glasovalo 12 vijećnika, uključujući tri nezavisna i vijećnika HSU-a, dok su suzdržani bili vijećnici HDZ-a i vijećnik Reformista.

Ukupno, rebalansom je gradski proračun povećan za 11 milijuna i 150 tisuća kuna.

 

(A.B.)

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime