Ugledni znanstvenik Ivica Puljak vraća se u Vrbovec

0
Komunalac add

Poznati splitski fizičar Ivica Puljak vraća se u Vrbovec. Nakon izuzetno uspješnog gostovanja u našem gradu prije točno godinu dana, vrbovečka publika, učenici i predškolci ponovno imaju priliku uživati u Danu za znanost s uglednim hrvatskim znanstvenikom, u srijedu 13. studenog.

Učenici nižih razreda osnovnih škola i predškolci slušat će predavanje „Tajni život zvijezda“, za učenike viših razreda osnovnih škola Puljak je pripremio „Priču o svemiru“, dok će srednjoškolcima pričati „Priču o svemiru i Higgsovom bozonu“.

Narodna knjižnica Vrbovec lani je bila tijesna za sve koji su željeli čuti predavanje „Budućnost svemira i ljudskog roda”. Svi koji su propustili imaju novu priliku čuti što profesor Puljak kaže o budućnosti našeg dijela svemira i kako će na kraju završiti svemir te kakva je bliska budućnost ljudskog roda.

Inače, Ivica Puljak profesor je fizike na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu, jedan od članova internacionalnog tima na CERN-u, međunarodnoj instituciji za nuklearna istraživanja sa sjedištem u Švicarskoj, koji je tragao za Higgsovim bozonom.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime