Ugledni fizičar Ivica Puljak gostuje u Vrbovcu

0
Komunalac add

Poznati splitski fizičar Ivica Puljak vraća se u Vrbovec. Nakon izuzetno uspješnog gostovanja u našem gradu krajem 2018. godine vrbovečka publika, učenici i predškolci  imaju novu priliku uživati u Danu za znanost s uglednim hrvatskim znanstvenikom, koji će se održati u četvrtak, 23. siječnja.

Učenici nižih razreda osnovnih škola i predškolci slušat će predavanje „Tajni život zvijezda“, za učenike viših razreda osnovnih škola Puljak je pripremio „Priču o svemiru“, dok će srednjoškolcima pričati „Priču o svemiru i Higgsovom bozonu“.

Puljak će u Narodnoj knjižnici Vrbovec istoga datuma od 19sati održati i predavanje za građane „Budućnost svemira i ljudskog roda”. Svi koji su propustili imaju novu priliku čuti što profesor Puljak kaže o budućnosti našeg dijela svemira i kako će na kraju završiti svemir te kakva je bliska budućnost ljudskog roda.

Inače, Ivica Puljak profesor je fizike na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu, jedan od članova internacionalnog tima na CERN-u, međunarodnoj instituciji za nuklearna istraživanja sa sjedištem u Švicarskoj, koji je tragao za Higgsovim bozonom. Gostovanje organiziraju Danko Maleković i Grad Vrbovec.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime