Udruženje obrtnika Vrbovec u posjeti obitelji Brlić čija je kuća stradala u potresu

0
Komunalac add

Predstavnici Grada Vrbovca, gradonačelnik Denis Kralj i predstavnici Udruženja obrtnika Grada Vrbovca jučer su posjetili obitelj iz Galdova kraj Siska čija je kuća stradala u potresu, a koja će se obnoviti sredstvima prikupljenima u humanitarnoj akciji u kojoj su sudjelovali stanovnici Vrbovca, Preseke i Farkaševca. Sedmeročlana obitelj Brlić trenutno je smještena u kontejneru, a odlučeno je da će se prikupljenim sredstvima izgraditi nova kuća prizemnica od stotinjak kvadrata.

Prilikom posjeta dogovoren je izgled buduće kuće, istaknuo je predsjednik Udruženja obrtnika Grada Vrbovca Ivan Leščić. – Na upravnom odboru donijeli smo riješenje da idemo na obnovu kuće. Prikupili smo 71 500 kuna koje će se iskoristiti za izgradnju nove obiteljske kuće. Obitelj ima ukupno sedam članova. Smatram da će izgradnja kuće biti kvalitetno i humano geslo Grada Vrbovca, udruženja obrtnika i svih okolnih općina koje su doprinjele ovom projektu. Realiziranje bi trebalo početi nakon ovog idejnog projekta, dakle nakon izdavanja dozvole te onda kreće gradnja – rekao je Leščić.

Također, naglasio je da svi koji se žele uključiti u ovu akciju još uvijek mogu uplatiti sredstva na žiro račun Udruženja obrtnika. – Zahvaljujem svima onima koji su do sada donirali sredstva, a također pozivam i sve ostale da se uključe jer svaka kuna je dobrodošla kako bi se realizirao ovaj projekat – poručio je. Inače, osim vrbovečkih obrtnika, u spomenutoj akciji sudjelovali su i obrtnici s područja općina: Dubrava, Farkaševac, Gradec, Rakovec i Preseka.

Donacije se i dalje mogu uplatiti na IBAN račun: HR3823600001502853375, otvoren kod Zagrebačke banke d.d., model plaćanja HR68, poziv na broj 7765-OIB UPLATITELJA.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime