Udruga vinogradara Kaptol izabrala novo/staro rukovodstvo

0
Komunalac add

Udruga vinogradara Kaptol iz Preseke održala je izbornu skupštinu u prostorijama vatrogasnog doma u Kraljevom Vrhu na kojoj su se okupili brojni članovi. Na skupštini su bili prisutni načelnik Općine Preseka Martin Martić, predsjednik Vrbovečke udruge vinogradara i vinara, Antun Štanfel te predstavnici DVD-a Preseka, Lovačkog društva Fazan iz Preseke i Udruge umirovljenika općine Preseka.

Skupštinom je predsjedavao Josip Bešen u društvu Željka Hunjeda i Renata Kokota. Izvješće o radu za 2021. godinu Udruge vinogradara Kaptol podnio je predsjednik Dragutin Goričan.

Unatoč epidemije Covida-19 Udruga je bila aktivna pa su se tako odvijale slijedeće aktivnosti: organizacija Vincekova, proslava Petrova, provedba zabave u povodu obilježavanja sv. Rozalije, druženje na Štefanje u adventskom ozračju, organiziran je izlet u Novi Vinodolski, izvršena edukacija članstva na zaštiti vinove loze te kušanje mladih vina. Održano je 10 sastanaka upravnog i nadzornog odbora – rekao je.

Izvješće Nadzornog odbora podnio je Renato Kokot, a u ime Stegovne komisije Franjo Goričan. Sva izvješća skupštinari su jednoglasno podržali.

Na skupštini su jednoglasno izabrana i nova tijela Udruge vinogradara Kaptol, a skupštinari su povjerenje za novi četverogodišnji mandat pretežito dali starom rukovodstvu uz manje kadrovske izmjene.Tako novi Upravni odbor čine: predsjednik Dragutin Goričan, dopredsjednik Željko Hunjed, tajnik Željko Mušak te članovi Ivica Kopsejak, Ranko Leščić, Dinko Perica i Dražen Vrban. Predsjednik Nadzornog odbora je Zlatko David, a članovi su Ivan Kelečić i Renato Kokot. Stegovna komisija se sastoji od predsjednika Franje Goričana, koji je ujedno i likvidator te Stjepana Badenića i Damira Bedekovića.

Plan rada za 2022. godinu predstavio je predsjednik Dragutin Goričan u kojem je navedeno:organizacija Vincekova, proslava Petrova i organizacija gulašijade, obilježavanja sv. Rozalije, sudjelovanje u organizaciji Adventa u općini Preseka, uređenje prostora Udruge, organizacija izleta i predavanja te druge edukativne aktivnosti za članove, kao i kušanje mladih vina. Sve aktivnosti su usmjerene na razvoj vinogradarstva i vinarstva u općini Presekai same promocije presečkog područja.

Općinski načelnik Martin Martić pozdravio je skupštinare i goste u ime LD Fazan, te naveo kako su mu dobro poznate aktivnosti koje provode članovi Udruge vinogradara Kaptol i da to doprinosi promociji općine Preseka.

Svjesni smo problema s prostorom vaše Udruge te u tom smislu možete računati za izraženiju financijsku potporu općine Preseka prilikom uređenja. Želim vam puno uspjeha u daljnjem radu jer kao aktivni čimbenik radite i na prepoznatljivosti naše Općine – zaključio je načelnik.

Predsjednik Vrbovečke udruge vinogradara i vinara, Antun Štanfel istaknuo je vrlo dobru suradnju dviju udruga na opću dobrobit, razvoju vinogradarstva i promociji vina presečkog i vrbovečkog vinogorja. U ime DVD-a Preseka uspješne aktivnosti članovima Kaptola zaželio je Tomislav Brezjan.

Nakon završetka skupštine nastavljeno je druženje skupštinara i gostiju u ugodnom ozračju za koje su se pobrinuli glazbenici presečkog kraja, jedan dio i članovi Kaptola, popularno poznati i pod imenom „Večernja škola“. Glazbenici su se iskazali kvalitetnom svirkom i raznolikim repertoarom, od zagorskih popevki pa do interpretacija pjesama rock grupa Prljavog kazališta i Drugog načina pa nije manjkalo ni plesa. Još jednom se Preseka potvrdila kao mjesto u kojem se promiče kajkavski dijalekt, kultura i glazba uz dobru vinsku kapljicu i dobro poznatu gostoljubivost.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime