Udruga pčelara Vrbovec održala izbornu skupštinu

0
Komunalac add

Jučer je u restoranu Sablić u Dubravi održana izborna skupština Udruge pčelara Vrbovec. Skupštini su nazočili članovi udruge te brojni gosti, između ostalog gradonačelnik Grada Vrbovca Denis Kralj, načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec, načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša, predsjednik Udruge pčelara HUP Pčelinjak Zagreb Dražen Jerman i tajnik Luka Ivanov-Kostanjevečki, predsjednik Udruge Maslačak iz Dugog Sela Milan Jergović, tajnik Udruge pčelara zaprešičkog kraja Ban Josip Jelačić Stanislav Pišonić i počasni član Udruge pčelara Vrbovec Zlatko Dominiković.

Protekla godina bila je veoma aktivna za vrbovečke pčelare. Godinu su započeli dvodnevnim stručnim putovanjem na pčelarski sajam u Italiji, a posjetili su i Veneciju. Predstavljali su Udrugu na manifestaciji “Uskrsni običaji gradečkog kraja” s mednim doručkom za djecu i posjetitelje na kojem je sudjelovala Jasmina Lipić.

Udruga je obilježila i Svjetski dan pčela posjetom u dječjim vrtićima, a ispred udruge sudjelovali su Zoran Čičak i Jasmina Lipić. Udruga je organizirala i brojna predavanja za pčelare, a najvažnije događanje bili su 8. vrbovečki dani meda održani 29. i 30. rujna pod pokroviteljstvom Turističke zajednice i Grada Vrbovca.

Članovi udruge bili su i na edukativnom putovanju u Slavoniji. Sudjelovali su i na manifestaciji 13. festival pčelarstva i 20. izložba meda s ocjenjivanjem Zagrebačke županije održanom na Trgu Ante Starčevića u Svetom Ivanu Zelini. Udrugu su predstavili svojim proizvodima OPG Milan Mužar i OPG Jasmina Lipić. Na svečanom otvorenju dodijeljena su odličja sa senzorskog ocjenjivanja meda s područja Zagrebačke županije: od ukupno pristiglih 103 uzoraka od svih Udruga iz naše županije, Udruga pčelara Vrbovec osvojila je 3 zlatna, 8 srebrnih i 5 brončanih odličja čime su ponovo pokazali kvalitetu vrbovečkih medova.

Krajem godine provedena je i godišnja dojava broja pčelinjih zajednica i revizija evidencije pčelinjaka na našem području koju je proveo pašni povjerenik Zdravko Benedik.

Zadnje predavanje za pčelare u prošloj godini održano je 18. prosinca 2023. godine. Predavanje pod nazivom „Pčelinjim lijekovima i njihova sigurna primjena“ održao je Zoran Čičak.

Nakon predavanja i ove godine podijeljene su sadnice lipe i kestena članovima udruge da posade na svoje pčelinjake, a nakon toga posađeno je oko 30 sadnica sitnolisne lipe u Vrbovcu na potezu od groblja prema nadvožnjaku. Sadnice je financirao Grad Vrbovec, a Komunalac Vrbovec donirao je kompost za sadnju.

Članovi Udruge sa područja grada Vrbovca su u 2023. god. dobili 3,98 EUR po košnici kao Potporu za održavanje pčelinjeg fonda i ovim putem zahvaljujem gradu Vrbovcu, a također zahvaljujemo i Općini Gradec koje se uključila u ovaj načun potpore pčelarima s njihovog područja i isplatila im 5,00 EUR po košnici, te ponovo pozivam i ostale  lokalne zajednice da se uključe u ovakav vid pomoći pčelarima – istaknuo je u svom izvješću o radu udruge predsjednik Zoran Čičak.

Na jučerašnjoj skupštini izabrana su i nova tijela Udruge: za predsjednika Jasmina Lipić, za dopredsjednika udruge Zoran Čičak, za tajnika udruge Ivana Čičak, za blagajnika udruge Mladen Hajak, ostali članovi Šimunek Željko, Vdović Goran, Lisjak Siniša, Miroslav Filko, pašni povjerenik Zdravko Benedik, za člana Nadzornog odbora – predsjednik Ožeg Ivan, članovi Denis Škrnjug i Mladen Ježić, za Sud časti Tomislav Fotović, Željko Šavorić i Alen Lipić.

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime