Udruga Osebunjek organizirala 4. susret književnika

0
Foto: Udruga Osebunjek
Komunalac add

Udruga Osebunjek ove je godine sudjelovala na manifestaciji Kaj su jeli naši stari. Članice udruge predstavile su se izložbom radova s kojima su sudjelovale na recitalu Stara lipa održanom u lipnju. Isto tako, predstavljeni su i članovi udruge koji su do sada izdali vlastite poetske ili prozne zbirke, Katarina Zadrija sa zbirkama „Povele rouže“ i „Narisana misel“, Marija Petrek sa zbirkom „Zgubljene senje“ i Josip Bešen s proznom zbirkom „Kak su delali naši stari“.

Foto: Udruga Osebunjek

Na izložbi je također predstavljena umjetnička fotografkinja Ivana Žerovnik s fotografijom dvorca Lovrečina. Uz izložbu, udruga je organizirala i susret književnika Ivanić-Grada, Dugog Sela i Vrbovca s gostima iz Sesveta i Zagreba.

Susret je održan u prenoćištu Marina u Vrbovcu, a nazočili su: Đurđa Vukelić Rožić, Stjepan Rožić, Štefica Vanjek, Predrag Topić, Jagica, Želimir Novak, Vesna Pavlović Pošta, Slavica i Tara Mamić, Stjepan Kralj, Stevo Leskarac, Nevenka Pavelić Gobac. Pridružio se i domaći književnik Damir Čivrak. U sklopu susreta čitali su svoje radove, a prof. Jelena Magoš Kuten  upoznala je prisutne s domaćim pjesnicima Krunoslavom Kutenom i Brankom Čegecom.

Predsjednica Udruge Osebunjek Katarina Zadrija na kraju je pročitala nekoliko haiku pjesama vrbovečkog pjesnika Dragana Vickovića iz njegove zbirke pod nazivom „Devet pjesama i još jedna“. Tara Mamić, unuka pjesnikinje Slavice Mamić otpjevala je pjesmu „Dohvati mi tata mjesec“ i „Nebo je lijepo”.

Foto: Udruga Osebunjek
Foto: Udruga Osebunjek
Foto: Udruga Osebunjek

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime