Udruga Osebunjek na festivalu u Adamovcu

0
Komunalac add
Jučer je održan jedanaesti festival dječjeg i odraslog kajkavskog stvaralaštva pod nazivom “Pod Murvu na krče” u čast pjesnika Dragutina Domjanića. Na natječaj za festival prijavile su se četiri pjesnikinje vrbovečke Udruge Osebunjek: Dragica Čulig, Katarina Zadrija, Marija Petrek i Ružica Kopsejak, čije se pjesme nalaze u zborniku s festivala.
Čestitamo članici udruge Nikolini Hudec Crnčić, mentorici mladog pjesnika Lovre Srneca. Lovro je sudjelovao na festivalu sa svojom autorskom pjesmom pod nazivom “Jesen” za koju je dobio drugu nagradu u kategoriji autora do 14 godina. Čestitke mladom pjesniku koji ima samo jedanaest godina i kojemu se smiješi uspješna pjesnička budućnost – poručuju iz udruge.
Inače, Nikolina Hudec Crnčić učiteljica je razredne nastave u područnoj školi Banovo i mentorica još dvoje mladih pjesnika, čije su pjesme također ušle u Zbornik s festivala. To su: Jakov Vdović s pjesmom “Jesen je stigla” i Antonia Tubić s pjesmom “Jesen stiže”. –Čestitamo pjesnicima, čestitamo mentorici na trudu i radu s djecom. Hvala joj na ljubavi prema domaćoj riječi i kulturi koju nesebično prenosi na najmlađe – dodaju iz Udruge Osebunjek.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime