Udruga Osebunjek na festivalu kinča u Visokom

0
Komunalac add

Vrbovečka udruga Osebunjek sudjelovala je ovoga vikenda na festivalu kinča u Visokom, u organizaciji udruge „Magda i Luisa“ iz Madžareva. Tema četvrtog festivala kinča bila je „Ruže sv. Rite“, katoličke svetice koja je zaštitnica vjernika u teškim i beznadnim situacijama. Simboli sv. Rite su ruže, pčele, loza, smokva i trnova kruna.

Članica udruge Osebunjek Marija Petrek je proučila život sv. Rite te osmislila i izradila kompletan postav izložbe posvećen svetici. U organizaciji i izradi pčela i cvijeća sudjelovale su još Tatjana Kobija i Ružica Kopsejak.

U sklopu izložbe organizirana je i izložba autohtonih slastica iz krajeva od kud dolaze izlagači. Vrbovečka se udruga predstavila s perom, cicmarom, štruklima i salenjacima koje su izradile Tatjana Kobija, Katarina Zadrija i Ružica Kopsejak. U pripremi izložbe sudjelovala je i Dragica Čulig.

Dostojno smo predstavile grad Vrbovec i vrbovečki kraj. Naša izložba je bila zapažena zato što smo bili među probranima koji su ispoštovali sve simbole iz života svetice Rite. Zahvaljujemo Tiboru Martanu i članicama udruge „Magda i Luisa“ na organizaciji i pozivu na četvrti festival kinča – poručuju iz udruge Osebunjek.

Inače na festivalu je sudjelovalo dvadeset pet izlagača, kulturno umjetničkih udruga,  školskih udruga i folklornih skupina iz sjeverozapadne Hrvatske. Festival je ove godine prekoračio granice naše države, bilo je izlagača iz susjedne Slovenije.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime