Udruga “Nada” – i vi možete pomoći ovoj humanitarnoj udruzi

0
Komunalac add

Udruga za terapijsko jahanje “Nada” za svoje humanitarno djelovanje treba i vašu pomoć. Naime, iz udruge je stigao poziv zainteresiranim građanima da doniraju sredstva za revitalizaciju i obnovu dotrajalih objekata, postavljanje nove prilazne rampe za osobe s posebnim potrebama, rekonstrukciju ograde za izvođenje terapijskog jahanja, nabavku pijeska i šljunka za jahalište, nabavu potrebite opreme primarno u terapijskom jahanju osoba s posebnim potrebama i nabavku hrane za konje.

Inače, udruga za terapijsko jahanje „Nada“ Vrbovec je humanitarna, neprofitna organizacija čiji se rad temelji na entuzijazmu pojedinaca, a financira se gotovo isključivo donacijama. Terapijsko jahanje je uporaba konja u svrhu postizanja različitih terapijskih ciljeva, od fizičkih do kognitivnih i emocionalnih, a korist od terapijskog jahanja imaju osobe s različitim oblicima fizičkih, mentalnih i/ili emocionalnih oštećenja.

Svrha udruge je, kao i drugih sličnih udruga u zemlji i inozemstvu, da takvim osobama pruži uvjete za izvođenje spomenute terapije. Među polaznicima programa najviše je djece s vrlo različitim medicinskim dijagnozama. Aktivnost udruge uvjetovana je držanjem potrebnog broja odgovarajućih konja i dovoljnim brojem volontera osposobljenih za sigurno izvođenje svih oblika terapije iz programa udruge.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime