Učenička zadruga Vrba na Danu učeničkih zadruga Zagrebačke županije

0
Komunalac add

Učenička zadruga Vrba Osnovne škole Marije Jurić Zagorke sudjelovala je na 10. Danu učeničkih zadruga Zagrebačke županije koji se održao u Ivanić Gradu.

U Ivanić Gradu okupilo se tridesetak učeničkih zadruga s područja Zagrebačke županije koje su predstavile svoje proizvode. Učeničke zadruge pokazale su vještinu i umijeće izrade raznih uporabnih i ukrasnih predmeta, keramičkih predmeta, nakita, prirodne kozmetike, ali i prehrambenih proizvoda.

Tijekom svečanog otvorenja Dana učeničkih zadruga Zagrebačke županije, okupljenim zadrugarima i njihovim voditeljima obratili su se zamjenik župana Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika Ivanić Grada Tomislav Cuvaj i tajnica Podružnice učeničkih zadruga Zagrebačke županije, Darinka Balen.

Učeničku zadrugu Vrba predstavljali su učenici Marija Čulina, Jakov Kuzmić i Aleksandar Jankov te učiteljice Josipa Vondrak i Barbara Gomerčić. Zadruga se predstavila uporabnim i ukrasnim proizvodima te biljkama. Na štandu su izložili mirisne bundeve, vrećice s lavandom, nakit od epoxy smole i prešanog cvijeća, straničnike izrađene od recikliranog papira te mlade biljke. Sve proizvode izradili su učenici Osnovne škole Marije Jurić Zagorke koji sudjeluju u radu Učeničke zadruge Vrba uz poticaj i pomoć voditeljica sekcija učeničke zadruge.

Nakon prodajne izložbe svi sudionici Dana učeničkih zadruga uputili su se u park Zelenjak gdje su se okušali u starinskim igrama, a nakon igre uslijedio je i ručak u Hotelu Sport, rekla je voditeljica Učeničke zadruge Vrba Barbara Gomerčić, mag.prim.educ.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime