Učenička zadruga “Vida” na vrbovečkom adventu

0
Komunalac add

Došašće ili advent je vrijeme pripreme za blagdan Božića. Došašće počinje četiri nedjelje prije Božića. U to vrijeme  se  izrađuje i stavlja na stol adventski vijenac s četiri svijeće koje simboliziraju četiri nedjelje u došašću.

U predadventsko i ovo adventsko vrijeme Učenička zadruga Vida Srednje škole Vrbovec održala je 4 kreativne radionice u prostorima škole za članove zadruge pripremajući prigodne adventske vjenčiće i ukrase za blagdanski stol i kutak obiteljskih kuća. Svaki ukras može upotpuniti i podignuti te razveseliti i uljepšati predbožićno i božićno vrijeme u domu obitelji. Činjenica je da toplina i udobnost doma godi i da sitni detalji podižu raspoloženje, a posebno u sadašnjici tijekom važećih epidemioloških mjera.

Ukrase i detalje su izradili zadrugari Srednje škole Vrbovec uz voditeljice kreativnih radionica Anu Dobraš, Nikolinu Deak Mucko i Marijanu Radić. Osim ukrasa pripremili su zadrugari i poklon pakete u kojima se nalaze čips od jabuka, lovorov list, ajvar i božićni medenjaci.

Svakog dana od 15. prosinca do 23. prosinca zadrugari Srednje škole Vrbovec prodavat će izrađene božićne ukrase od 11:00 do 16:00 sati u centru našeg grada na trgu Petra Zrinskog.

U subotu, 18. prosinca učenici će biti pri štandu od 17:00 do 21:00 sat.

Dođite i uljepšajte si blagdane našim božićnim detaljima koji će vaš dom činiti još posebnijim mjestom odmora i mira u blagdansko božićno vrijeme – poručuju zadrugari Srednje škole Vrbovec.

Uz ukrase će idući tjedan u srijedu 22. i četvrtak 23. proinca Učenička zadruga Vida na  štandu imati i suhe božićne kolačiće u prodaji za naše sugrađane. Kolačiće pripremaju učenici SŠ Vrbovec koji se školuju za zanimanje kuhar uz mentorstvo stručnih učitelja Zdravka Benedika i Billjane Gajski.

Navratite kako biste ponijeli pokoju kutijicu kolača i obogatili svoj blagdanski stol finim ukusnim zalogajima, a u koje je utkana ljubav i radost svakog  našeg učenika.

Predsjednica UZ:

Marijana Radić, prof.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime