Učenici završnih razreda glazbene škole na šaljiv način pozivaju nove učenike

0
Komunalac add

S obzirom na mjere Stožera civilne zaštite i okolnosti u kojima su se našle glazbene škole koje ne mogu održavati svoje koncerte i promovirati svoju djelatnost po razredima osnovnih škola na području grada Vrbovca i okolnih općina, nastavnici i učenici do novih će učenika doći putem interneta.

Naime, kako bi promovirali instrumente koje djeca mogu učiti svirati u Glazbenoj školi u Vrbovcu, učitelji i učenici će snimiti kratke video uratke gdje će promovirati svoje instrumente. Prvi u nizu video uradaka došao je danas, a u njemu se predstavljaju instrumenti truba, harmonika i tambure.

Dio učenika klase nastavnika Hrvoja Herčeka snimio je obradu legendarnog hita „Hajde da ludujemo“ popularne Tajči koji su odsvirali na trubama i tamburama. –Svi nastavnici dobili su zadatak da naprave video uradak u kojem promoviraju instrument koji predaju pa sam tako i ja pozvao svoje učenike završnih razreda da mi se pridruže u ideji. Odlučio sam se za ovu pjesmu, jer je prije 10-ak dana obilježena 30-ta godišnjica predstavljanja ove pjesme i Eurosonga u Zagrebu, a pošto je vesela i brza, smatrao sam da će postići efekt i interes mnogih, a osobito djece – istaknuo je prof. Herček te dodao kako su njegovi učenici odlično prihvatili ovu ideju i dobrto se zabavili snimajući video.

Tu će atmosferu osjetiti i gledatelji. Jako sam sretan što sam nakon gotovo 2 mjeseca ponovno uživo vidio svoje učenike i nadam se da je „on line“ nastavi barem kod mene došao kraj. Hvala mojim učenicima i njihovoim roditeljima na podršci i povjerenju! – rekao je Herček.

Glazbeni odjel II. osnovne škole Vrbovec u ponedjeljak (25. svibnja) kreće s predbilježbama za upis u 1. razred glazbene škole i početnički solfeggio. Predbilježbe traju do 22. lipnja kada će biti objavljeni i datumi prijemnih ispita (audicija).

Prijaviti se mogu djeca koja ove godine završavaju 2. razred osnovne škole, a za one mlađe, učenike prvih razreda osnovne škole tu je Početnički solfeggio za koji se također
treba prijaviti u tajništvo Glazbenog odjela II. Osnovne škole Vrbovec na broj telefona 01/2792-929 i 098/756-290 od ponedjeljka do petka u vremenu od 10 do 16 h. Prijaviti se možete i putem e-maila:
ured@os-druga-vrbovec.skole.hr

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime