Učenici SŠ Vrbovec sudjelovali u međunarodnom eTwinning projektu na temu ljubavi

0
Komunalac add

Proteklih pet mjeseci učenici 2.b razreda SŠ Vrbovec sudjelovali su u eTwinning projektu pod nazivom “Let’s celebrate love – in anticipation of Valentine’s Day”. U projektu su sudjelovali i učenici iz Italije, Poljske i Turske. Temom ljubavi su se bavili na različite načine. Najavu za projekt možete vidjeti u uvodnom videu.

Etape projekta

Prvi korak je bilo natjecanje učenika u izradi logotipa za cijeli projekt te tematskih postera i slogana. Najuspješniji je  bio Giovanni Repetto iz Genove dok je od naših učenika  najviše bodova dobio poster kojeg je osmislila Katarina Jurić.  Također smo se na početku projekta bavili medijskom i digitalnom pismenošću te su učenici SŠ Vrbovec izradili infografike na tu temu.

Zatim su učenici prevodili svoje nacionalne ljubavne pjesme na engleski te romantičnu poeziju ostalih država sudionica na svoj materinji jezik. U ovom dijelu korišteno je 6 različitih jezika. Učenici su također pisali i svoje vlastite ljubavne pjesme na engleskom jeziku. Možete pogledati kako su to napravili hrvatski, talijanski, poljski i turski učenici u zasebnim e-knjigama kao i u zajedničkoj e-knjizi i online izložbi.

Najsveobuhvatniji i najmaštovitiji zadatak je bila suradnja učenika iz različitih država u pisanju zajedničkih ljubavnih priča na engleskom jeziku. Svaki učenik ili skupina učenika morali su napisati početak svoje te završetak  priče učenika iz neke druge države. Tu je došla do izražaja mašta učenika ali i jako dobro vladanje engleskim jezikom. Kako je ta suradnja izgledala možete vidjeti u kompilaciji njihovih uradaka.

Učenici su također sastavljali play liste omiljenih ljubavnih pjesama na različitim jezicima i tražili zanimljive i zabavne informacije na temu ljubavi. Talijanski učenici su na ulicama Genove pronašli veliki broj zanimljivih grafita  na temu ljubavi. Cijeli je projekt je završio kvizom ljubavne tematike. Sve spomenute sadržaje a i mnoge druge možete vidjeti u online izložbi cijelog projekta te na eTwinning stranici projekta.

Cilj projekta

Cilj projekta je bila suradnja učenika iz različitih zemalja s ciljem promicanja višejezičnosti, kulturnog nasljeđa i raznolikosti. Također su razvijane vještine 21. stoljeća poput kritičkog mišljenja, kreativnosti, rješavanja problema, informatičke pismenosti, medijske pismenosti  kao i različite socijalne vještine.

Osnivačici projekta, prof. engleskog jezika Anici Fintić, u realizaciji projekta pomogle su prof. hrvatskog jezika Adrijana Levatić te prof. likovne kulture Simona Košnjak.

 

Autor: Anica Fintić, Srednja škola Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime