Učenici OŠ Krunoslava Kutena u konkurenciji za najbolji školski vrt

0
Komunalac add

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom otvorila je natječaj za osnovne škole pod nazivom “Čuvajmo sjeme u svojim vrtovima”. Na Facebook stranici udruge objavljene su priče 35 škola o aktivnostima vezanim za edukaciju učenika o biljnom i i životinjskom svijetu te očuvanju bioraznolikosti u školama. Čitatelji mogu priče nagraditi lajkom i omogućiti učenicima pet škola da dobiju edukativnu društvenu igru i brošuru udruge Biovrt.

U nagradnu igru uključila se i naša OŠ Krunoslava Kutena, čiji učenici u sklopu izvannastavne aktivnosti Mali vrtlari brinu o školskom vrtu koji je izniknuo iz projekta „Uzgoj i odgoj“. Prenosimo njihovu priču:

U vrtu imamo učionicu na otvorenome s klupama, voćke jabuka, trešnja, krušku, breskvu, nešto cvijeća i začinskog bilja, ali najviše veselja nam donose visoke gredice na kojima su nam zasađene jagode sorte Kleri. U visokim gredicama uzgajamo i razno povrće. Svake godine se dogovaramo koje povrće ćemo posaditi ili posijati kako bi što više povrća upoznali, te vidjeli kao ono raste, koje je otpornije, kakvi štetnici ih mogu napasti… Gujavice posebno čuvamo, a imamo i hotel za kukce jer znamo koliko nam su nam važni. Naš školski vrt nam donosi puno veselja. Djeca su na otvorenom, kreću se, rade, igraju se i uče. I u pandemiji smo radili bez teškoća, a kako se mnoge druge aktivnosti zbog epidemioloških mjera privremeno stale sa radom, mi smo se osim vrtlarenja iskušali i u snimanju radijske emisije. Snimili smo radijsku emisiju „Mali vrtlari“ koja je pozvana i na Državnu smotru LiDraNo. Mislim da je najveći uspjeh to što su djeca animirala svoje roditelje da i kod kuće zasade biljke. U sklopu naše Školske zadruge „Ruke“ djeluju i skupine Voćara (voćnjak jabuka u područnoj školi Dijaneš), Pčelara, Medičara i Mladih ekologa. Smatramo da djecu treba educirati od malih nogu kroz igru kako bi dobili osnove za održiv razvoj.“

Natječaj je otvoren za “lajkanje” do 28. listopada do 12 sati. 

Nagradu (memory igra, brošura i komplet od 5 sorti sjemenja iz Biovrta) dobiva 10 prijavljenih: 5 priča koje će osvojiti srca Facebook zajednice po broju lajkova, dok će 5 njih izabrati žiri udruge Biovrt. Dobitnici će biti objavljeni 31.10.2022.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime