Učenici OŠ Krunoslava Kutena na državnoj smotri LiDraNo

0
Komunalac add

Učenici OŠ Krunoslava Kutena predstavili su svoj školski list Cvrkut i radijsku emisiju Volim slušati radio na državnoj smotri LiDraNo održanoj krajem travnja u Vinkovcima. Na smotri su sudjelovali učenici Katja Bešen, Fran Grošanić i Lena Orlić sa svojim mentoricama Marijom Cetl i Lorenom Leljak. U nastavku članka donosimo izvješće učenice Lene Orlić ( 7.b) o nastupu na smotri te boravku u Vinkovcima.

“Nakon dolaska u Vinkovce, večer smo proveli na svečanome otvorenju u Gradskome kazalištu Joze Ivakića. Idućega dana održali su se okrugli stolovi za literarne i novinarske radove te za radijske emisije i školske listove u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Vinkovcima. Okrugli stol za školske listove započeo je predstavljanjem najboljih školskih listova osnovnih škola u Hrvatskoj, među kojima je i Cvrkut. Na predstavljanju smo dobili pohvale za obradu teme broja Moje buduće zanimanje, izdvojeni su najzanimljiviji tekstovi, a povjerenstvu se jako svidjela i naša naslovnica. Nakon predstavljanja školskih listova, članovi povjerenstva svima su dali savjete koji nam mogu pomoći u oblikovanju budućih brojeva. Okrugli stol završili smo ugodnim razgovorom o radu novinarskih skupina, motivaciji za pisanje, navikama čitanja i dr. Nakon toga su mentori i učenici razmijenili školske listove, a ostatak dana proveli smo gledajući pojedinačne i skupne scenske nastupe u Gradskome kazalištu. Istovremeno je trajao i okrugli stol za radijske emisije na kojemu su učenici i mentori poslušali sve emisije i razgovarali o svakoj od njih. U razgovoru su sudjelovali i učenici koji su komentirali radijske emisije i zajedno zaključili kako je potrebno uložiti puno truda za nastanak jedne radijske emisije. Našu radijsku emisiju Volim slušati radio i vi možete poslušati skeniranjem QR koda ispod teksta. Treći dan ujutro imali smo dosta slobodnog vremena prije povratka u Vrbovec pa smo ga iskoristili za šetnju pored Bosuta i obilazak Gradskoga muzeja. Vinkovci će nam ostati u dobrome sjećanju zbog
lijepe dobrodošlice, ali i zato što smo stekli vrijedna iskustva i sklopili nova prijateljstva. Iako je na državnu smotru LiDraNo išlo samo troje učenika koji su predstavljali Cvrkut i Cvrkutavce, čestitamo svim učenicima koji sudjelovali u nastanku školskoga lista i radijske emisije te našim mentoricama koje su nas u tome vodile”.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime