Ublažavanje epidemioloških mjera

0
Foto: Pixabay
Komunalac add

Stožer je donio nove odluke o popuštanju mjera koje vrijede od danas.  Ukidaju se COVID potvrde za ulazak u prostore javnopravnih tijela, a povećava se broj ljudi na okupljanjima. COVID potvrde i dalje vrijede u ustanovama socijalne skrbi i zdravstvenim ustanovama.

Prestaje važiti mjera obaveznog testiranja na COVID-19 i predočenje dokaza o testiranju, cijepljenju ili preboljenju kao uvjeta za ulazak u prostore javno-pravnih tijela.

Ublažene su mjere na okupljanjima- na otvorenim prostorima moguće je okupljanje 100 osoba umjesto 50, a u zatvorenim prostorima 50 umjesto 25 osoba. Ublaženi su uvjeti i za održavanje dopuštenih okupljanja u zatvorenim i otvorenim mjestima uz predočenje COVID potvrda. Dosad su se takva okupljanja mogla održavati samo uz suglasnost lokalnih stožera, a od danas ta suglasnost više nije potrebna.

Na sportskim natjecanjima ukida se ograničenje maksimalnog broja gledatelja na otvorenom, a u zatvorenom je moguća 50-postotna popunjenost tribina umjesto dosadašnjih 20 posto.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime