U Županijskom zavodu krenulo testiranje uzoraka na koronavirus

0
Komunalac add

Zahvaljujući nabavi gotovo milijun kuna vrijedne opreme, od sada u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u Rakitju kreće testiranje uzoraka na koronavirus uzetih na 5 lokacija na području Zagrebačke županije. Tako će se brisevi koji se uzimaju u Velikoj Gorici, Zaprešiću, Samoboru, Ivanić-Gradu i Dugom Selu od sada na obradu slati u županijski laboratorij čime će se uvelike rasteretiti Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ).

Županijski laboratorij dnevno će obrađivati 400 uzoraka, subotom dodatnih 200, što na tjednoj razini ukupno iznosi oko 2.200 uzoraka. Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić epidemiološku situaciju na području Zagrebačke županije s preko 4000 aktivnih slučajeva ocijenio je ozbiljnom te je ponovno apelirao na odgovorno ponašanje i pridržavanje mjera. –Posebice apeliram na mlade da se strpe te da stalno imaju na umu zdravlje svojih roditelja, baka, djedova i starijih – rekao je župan.

Koristim ovu priliku da se posebice zahvalim epidemiolozima našeg Zavoda. Njih je 7, na više od 300.000 stanovnika Zagrebačke županije. Oni zajedno s ostalim zdravstvenim djelatnicima našeg Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu, već 9 mjeseci ne znaju što je slobodan dan i u cijelosti su predani općem dobru – rekao je Kožić uputivši zahvalu svim djelatnicima u zdravstvu u RH i svim pripadnicima operativnih snaga civilne zaštite na humanosti, predanom i nesebičnom radu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime