U županiji 16 novih slučajeva, 1 u Vrbovcu

0
Komunalac add

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do utorka, 20.4.2021. do 10:00 sati evidentirano je 24925 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 23110 osoba, a 73 osobe su preminule. Trenutno su aktivna 1742 slučaja.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 16 osoba (gradovi – 2 Samobor, 2 Zaprešić, 1 Jastrebarsko, 5 Velika Gorica, 1 Vrbovec, općine – 4 Rugvica, 1 Gradec), a ozdravilo je 178 osoba.

U Domu za starije i nemoćne na području Rugvice COVID pozitivna su 2 korisnika. Epidemiološka obrada je u tijeku.

Mjera samoizolacije izrečena je za pet razrednih odjela.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

NOVO: Donesena je nova odluka o organizaciji nastave u tjednu od 19. do 23. travnja 2021. godine u školama kojima je osnivač Zagrebačka županija prema kojoj će učenici od 1. do 8. razreda osnovnih škola te učenici završnih razreda srednjih škola nastavu pohađati uživo, dok će učenici ostalih razreda srednjih škola nastavu pohađati na daljinu. Više o tome saznajte ovdje.

Također, od 12. travnja na snazi su nužne epidemiološke mjere za Zagrebačku županiju, a više o tome saznajte ovdje.

Gdje se sve u Zagrebačkoj županiji može testirati na COVID-19 saznajte ovdje.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime