U Zagrebačku županiju stiže 160.000 doza cjepiva

0
Komunalac add

U subotu je na području Zagrebačke županije provedeno cijepljenje i docjepljivanje šire populacije protiv COVID-19 cjepivom Pfizera. Posebno organizirane punktove obišao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Ako gledamo ukupan broj stanovnika do sada je u Zagrebačkoj županiji procijepljeno 18,61% posto građana. To nije dovoljno, no to su količine koje imamo – pojasnio je Kožić te najavio kako će do kraja lipnja Županiji biti isporučeno još oko 160 tisuća doza cjepiva čime bi se broj procijepljenog stanovništva popeo na više od polovice žitelja Zagrebačke županije.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije Leo Šunjić najavio je novu fazu cijepljenja radno sposobnog stanovništva i to po prioritetnim skupinama: policija, carinici, djelatnici turističkog i obrazovnog sektora itd. – Već sada mogu najaviti 8. i 15. svibnja cijepljenje najmanje 20.000 ljudi na posebno organiziranim punktovima, ali i intenziviranje cijepljenja u dnevnim ambulantama u domovima zdravlja – rekao je Šunjić izrazivši zadovoljstvo što je interes stanovnika Zagrebačke županije za cijepljenje velik.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime