U Zagrebačkoj županiji tijekom vikenda utrošeno 20.000 doza cjepiva

0
Foto: pixabay
Komunalac add

Rekordnih 12211 doza cjepiva protiv COVID-19 primijenjeno je protekle subote na punktovima za cijepljenje u Zagrebačkoj županiji. Cijepljenje se provodilo i tijekom nedjelje na jednak način čime je tijekom vikenda iza nas u Zagrebačkoj županiji ukupno utrošeno gotovo 20 tisuća doza cjepiva protiv pandemijske zaraze.

Izvrstan odaziv građana rezultat je suradnje svih uključenih u organizaciju i realizaciju cijepljenja protiv COVID-19. – Posebno želim istaknuti odaziv građana na drugu dozu cjepiva što je iznimno važno jer se u potpunosti cijepljenim pa tako i zaštićenim od ove bolesti. Pozivam građane naše Županije da cijepljenjem zaštite sebe, a tako i druge. Da cijepljenje bude što dostupnije osigurali smo formiranjem 8 cjepnih ambulanti pri domovima zdravlja. Najiskrenije se zahvaljujem građanima na povjerenju i svim suradnicima, liječnicima i volonterima, svakom pojedincu radi kojeg je organizacija cijepljenja u našoj Županiji uspješna i učinkovita – poručio je Leo Šunjić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Podsjetimo, u ispostavama Doma zdravlja Zagrebačke županije bit će organizirani timovi posebnog dežurstva ustrojeni za cijepljenje zainteresiranih stanovnika Zagrebačke županije.

Ambulanta posebnog dežurstva u vrbovečkom Domu zdravlja s radom počinje od utorka, 15. lipnja. Radno vrijeme ambulante je utorkom od 14 do 16 sati te četvrtkom od 11 do 13 sati. Pacijenti koji se žele cijepiti trebaju se prethodno naručiti telefonom na broj 01/2729-978. Narudžbe se primaju od 8 do 12 sati.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime