U Zagrebačkoj županiji do sada cjepivo primilo 1378 osoba

0
Komunalac add

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan u Ivanić-Gradu danas je organizirano dobrovoljno cijepljenje za 62 djelatnika ove ustanove, a s ciljem senzibiliziranja javnosti o važnosti cijepljenja protiv koronavirusa, cjepivo je primio i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Inače, na području Zagrebačke županije stiglo je 2625 doza. Do sada je cjepivo primilo 896 korisnika domova za starije i nemoćne i djelatnika u socijalnoj skrbi te 482 zdravstvena djelatnika. –Osobno vjerujem struci koja kaže da je cjepivo pouzdano, ali i da ćemo biti sigurni tek kada se 70 posto stanovnika procijepi. S obzirom da neki naši sugrađani imaju određenu skepsu prema cjepivu, odlučio sam se cijepiti i pokazati svojim primjerom da ćemo jedino ovako stati na kraj pandemiji – rekao je Kožić te se osvrnuo na epidemiološku situaciju u županiji. -Najveći dnevni broj novooboljelih, njih 450, zabilježili smo 12. prosinca prošle godine, jučer je ta brojka bila 227, a danas 22 s obzirom da se na blagdan nije testiralo. Naša dvotjedna incidencija je trenutno 483 i u značajnom je padu, uzmemo li u obzir da je znala dosezati i broju veću od 800, ali situacija je i dalje ozbiljna i podrazumijeva odgovornost svakog od nas – poručio je.

Inače, na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas evidentirano je 17599 osoba kojoj je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, a izliječeno je njih 15632.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime