U Zagrebačkoj županiji 800 vatrogasaca tijekom vikenda odradilo 87 intervencija

0
Foto: Zagrebačka županija
Komunalac add

Na području Zagrebačke županije protekla tri dana radi obilnih padalina koje su uzrokovale porast vodostaja rijeka i njihovo plavljenje u intervencijama na više lokacija u Zagrebačkoj županiji sudjelovalo je preko 800 vatrogasaca koji su odradili 87 intervencija obrane od poplave.

Foto: Zagrebačka županija

Najkritičnije je bilo u subotu u Brdovcu gdje su se evakuirali stanovnici i branile kuće, a jučer i noćas kritično je bilo u općinama Rugvica i Orle i Ivanić-Gradu radi visokih vodostaja gdje su sve operativne snage zajedno sa stanovnicima izrađivali zečje nasipe radi sprečavanja izlijevanja Save iz korita.

Tijekom cijelog vikenda zajedno s vatrogascima, pripadnicima civilne zaštite i djelatnicima Hrvatskih voda teren su obilazili zamjenici župana Damir Tomljenović i Ervin Kolarec koji je ujedno načelnik Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije.

Foto: Zagrebačka županija

U subotu su obišli Brdovec, Zaprešić, Svetu Nedelju i Rugvicu, dok su u nedjelju bili u Rugvici, Velikoj Gorici i Orlima.

Zamjenik župana Tomljenović zahvalio se svim operativnim snagama civilne zaštite, a posebice vatrogascima na uloženom trudu. – Vatrogasci Zagrebačke županije uvijek su tu za naše stanovnike. Ponosni smo jer imamo jednu od najbrojnijih i najbolje organiziranih vatrogasnih zajednica u Hrvatskoj. Naravno, naša je dužnost osigurati im dostatna sredstva za rad i opremu što Zagrebačka županija i čini – rekao je. Napomenuo je i da će Zagrebačka županija čim zaprimi zahtjeve od gradova i općina i proglasiti prirodnu nepogodu.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, Slavko Povrlišek, također je pohvalio rad vatrogasaca i istaknuo njihovu nezamjenjivu ulogu u ovakvim situacijama. – I sami ste se na terenu osvjedočili kako su jedine prave snage one vatrogasne, koje rade, šute i pomažu ljudima – poručio je Povrlišek.

Foto: Zagrebačka županija

Od petka smo u stalnom kontaktu s lokalnim stožerima i nadležnim institucijama i obilazimo teren. Sve službe i operativne snage predano danonoćno odrađuju svoj posao kako bi zaštitili naše stanovnike i njihovu imovinu – rekao je načelnik Županijskog stožera civilne zaštite i zamjenik župana Kolarec te naglasio da su vatrogasci najjača snaga. – Oni odrađuju sjajan i lavovski posao u svim mjestima gdje je to potrebno – istaknuo je.

Sve službe i dalje su na terenu i prate situaciju te će po potrebi reagirati.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime