U Zagrebačkoj županiji 7 novih slučajeva zaraze

0
Komunalac add

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području naše županije danas, 08.09.2020. do 10:00 sati evidentirano je 550 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječena je 371 osoba, a 11 ih je preminulo. Trenutno je aktivno 168 slučajeva.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 7 osoba (1 Grad Jastrebarsko,  2 Grad Dugo Selo, 2 Grad Sveti Ivan Zelina, 1 Općina Klinča Sela, 1 Općina Stupnik), a izliječeno je 7 osoba.

Od 7 novooboljelih osoba 1 je kontakt prethodno oboljelih, 1 slučaj je povezan s boravkom u BiH, jedna osoba se zarazila na radnom mjestu u Zagrebu, dok je za 4 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 48 osoba.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime