U Zagrebačkoj županiji 40 novih slučajeva zaraze

0
Komunalac add

U odnosu na podatke od jučer na području Zagrebačke županije oboljelo je 40 osoba.U Vrbovcu su potvrđena 3 nova slučaja zaraze. Podaci za ostale gradove i općine: 7 Samobor, 2 Zaprešić, 4 Jastrebarsko, 13 Velika Gorica, 1 Ivanić-Grad, 1 Dugo Selo, 1 Sveti Ivan Zelina, općine – 1 Bistra, 1 Marija Gorica, 1 Pisarovina, 1 Kravarsko, 1 Pokupsko, 1 Križ, 2 Dubrava. Ozdravilo je 38 osoba. Dvije osobe su preminule na području Velike Gorice 7. siječnja 2021. godine.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području naše županije od početka pandemije do subote, 6.2.2021. do 10:00 sati evidentirano je 19311 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 18703 osoba, a 64 osobe su preminule. Trenutno je aktivno 506 slučajeva.

Samoizolacija je propisana učenicima 5 razrednih odjela.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Odluka o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Zagrebačka županija je dostupna ovdje.

Gdje se sve u Zagrebačkoj županiji može testirati na COVID-19 saznajte ovdje.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime