U Žabnici odigran Memorijal „Kostiha-Hajduković“

0
Komunalac add

Nogometni klub Žabnica u nedjelju je organizirao memorijalnu utakmicu „Kostiha-Hajduković“, u spomen na ovu dvojicu klupskih velikana – Mirka Kostihu i Franju Hajdukovića. Nastupili su klupski seniori i veterani, koji su nakon 90 minuta završili „miroljubivo“ 4:4. Ipak, nakon jedanaesteraca susret su dobili seniori ukupnim rezultatom 7:4.

Uoči utakmice igrači i prijatelji na groblju u Sv. Ivanu Žabno položili su cvijeće na grobove Mirka Kostihe i Franje Hajdukovića. Samo su rijetki, vjerujemo, neupućeni u to tko su Kostiha i Hajduković.

Mirko Kostiha (1946.-2006.) bio je utemeljitelj i igrač NK Žabnice, a od 1967. do 1991. godine i njegov predsjednik. Davne 1974. godine bio je i suosnivač ondašnjeg Općinskog nogometnog saveza, a tokom karijere bio je delegat i nogometni sudac. Svojoj NK Žabnici posvetio je puna četiri desetljeća svoga života.

Franjo Hajduković (1944.-2018.) nogometnu je karijeru započeo u NK Tomislavu iz Žabna, kojem je bio i predsjednik osamdesetih godina prošlog stoljeća.  Predsjedničku dužnost u NK Žabnica obnašao je od 1991. do 2018., a od 1991. do 1998. godine bio je i njen trener.

Kostiha i Hajduković svojim su sportskim i javnim djelovanjem stekli status istinskih nogometnih ikona Žabnica i vrbovečkog kraja.

Na to je bez sumnje ponosna i Mirkova obitelj i sin Marinko, koji danas obnaša dužnost tajnika NK Žabnice i član je skupštine NS Vrbovec, a koji nam je i ustupio fotografije.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime