U vrbovečkom Crvenom križu građani mogu posuditi isušivače vlage

0
Komunalac add
Građani koji zbog obilnih kiša i prodora vode imaju štete u kućanstvima, stambenom prostoru, mogu u vrbovečkom Crvenom križu posuditi isušivač vlage. Posudba je moguća za stanovnike s područja Grada Vrbovca i okolnih općina: Dubrave, Gradeca, Preseke, Rakovca i Farkaševca. Isušivači se posuđuju bez naknade.
Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec već je ustupilo na korištenje 4 isušivača vlage  od kojih je dio donacija Društva Crvenog križa Zagrebačke županije, a dio je kupljen sredstvima humanitarne akcije “Vaš dar za pravu stvar”. U suradnji s Društvom Crvenog križa Zagrebačke županije osigurana su još 4 isušivača (od kojih su trenutno dva na posudbi) za potrebe kućanstava stradalih od poplava te u koordinaciji s Ravnateljstvom civilne zaštite i gradskim stožerom civilne zaštite pribavljeno je još 10 isušivača. Na raspolaganju će biti danas iza 18 sati.
Trenutno je na raspolaganju 12 isušivača vlage za građane kojima je vlaga prodrla u stambene prostore. Ovo su isušivači isključivo za stambene prostore. Deset novih isušivača trenutno je na putu prema Vrbovcu pa se oni kojima su potrebni mogu javiti danas iza 18 sati na broj 098/800 3010. Isušivači se preuzimaju u zgradi vrbovečkog Crvenog križa gdje ćemo biti na raspolaganju građanima. Osobe koje dođu posuditi isušivače trebaju ponijeti osobne dokumente kako bismo imali neki dokaz tko posuđuje isušivače jer ih mi kasnije moramo sve vratiti ispravne. Također, bilo bi dobro da nam osobe poslikaju stambene prostore koje planiraju isušivati jer zaista za sada ne možemo posuđivati isušivače za poslovne prostore i slično, već isključivo za stambene kako bi ljudi u njima sanirali štetu. Kasnije ćemo posuđivati isušivače za ostale prostore koji ljudima trebaju – poručila je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec Jelena Mucko.
Potrebu za isušivačima možete najaviti i na brojeve telefona: 099/470-2460 (Maria) ili 099/534-4156 (Kristina).

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime