U Vrbovec stigle prve obitelji s potresom pogođenog područja

0
Komunalac add

U vrbovečkom Hotelu Bunčić trenutno se nalaze dvije obitelji s potresom pogođenog područja. Naime, danas oko 13 sati u Vrbovec su stigle obitelji Cvetnić i Kokan iz Taborišta kraj Petrinje. Njihove kuće nisu pogodne za život te su nakon noći na otvorenom ipak odlučili sklonište potražiti u vrbovečkom hotelu.

Riječ je o dva bračna para, a njih je danas posjetio gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj. U kratkom razgovoru moglo se čuti kako su prvu noć nakon potresa proveli na hladnoći i kiši, ali ih je tek današnja serija naknadnih potresa nagnala da napuste svoje domove. Gradonačelnik Kralj posebno se zahvalio Daliborki Bunčić i ekipi hotela što su stradalim obiteljima omogućili boravak u hotelu.

Grad Vrbovec uplatit će iznos od 100.000 kuna za potresom pogođena područja. Dio iznosa uštedjela je Turistička zajednica otkazivanjem novogodišnjeg vatrometa, a ostalo će se namiriti iz proračunske rezerve. Iznos od 100.000 kuna podijelit će se i uplatiti gradovima – Glina, Petrinja i Sisak. Također, dio iznosa bit će usmjeren direktno na ljude iz pogođenih područja koji su smješteni u Hotelu Bunčić – izjavio je gradonačelnik.

Vlasnica Hotela Bunčić, Daliborka Bunčić navela je da je i sinoć jedna obitelj s područja pogođenog potresom prespavala u hotelu. – Svaki čas očekujemo dolazak još šestero ljudi te dvije obitelji s djecom. Naravno, hotel je otvoren i dalje te su svi kojima je to potrebno dobrodošli. Ovdje se mogu odmoriti – naglasila je.

Obitelji Cvetnić i Kokan obišli su i predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec, na čelu s ravnateljicom Jelenom Mucko, zatim predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca Slavko Povrlišek te načelnik Stožera civilne zaštite Grada Vrbovca Ivica Strnščak.

Predstavnice Crvenog križa stradalim obiteljima uručile su pakete s osnovnim potrepštinama, a ravnateljica GDCK-a Jelena Mucko ujedno je naglasila kako i dalje prikupljaju sve što je potrebno, a to su ponajprije prehrambene namirnice s dužim rokom trajanja te higijenske potrepštine. – Bitno je pratiti upute i ništa ne poduzimati samoinicijativno. Mi smo danas napravili veliku akciju na našem području, a novu ćemo napraviti kada dobijemo točne informacije što je najpotrebnije na terenu. Nema potrebe za žurbom, za sada imamo dovoljno svega te treba imati na umu da će pomoć biti potrebna i kasnije – pojasnila je.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca Slavko Povrlišek bio je među prvima koji su priskočili u pomoć nastradalima u potresu. – Stanje na terenu je jednom riječju katastrofalno. Ali što je tu, ljudima moramo pomoći te će vrbovečki vatrogasci i dalje u timovima ići u ispomoć na područje pogođeno potresom. Sutra idemo u Sisak, zatim u Glinu pa ćemo vidjeti gdje ćemo dočekati Novu godinu. Želim se zahvaliti našim vatrogascima, svi me zovu, ali ne možemo svi odjednom, ići ćemo redom, jer ljudima će trebati pomoć i kasnije – naglasio je Povrlišek.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime