U Vrbovec do sada stiglo 50-tak Ukrajinaca

0
Komunalac add

U Narodnoj knjižnici Vrbovec danas je bio dan za igranje, druženje i društvene igre. Za djecu su pripremljene brojne aktivnosti, a posebnost današnjeg druženja je i to što su sudjelovala djeca iz Ukrajine.

Naime, u našem gradu trenutno boravi 50-tak raseljenih osoba iz Ukrajine. U Vrbovec su stigli bježeći od rata te sada borave u prostoru bivšeg hotela (Restoran Marija). Tamo je moguće dostaviti i pomoć, a kako smo saznali u razgovoru sa sudionicima današnjeg druženja, trenutno im za djecu treba laganija jakna veličina 160 (za dječaka) i ostala dječja odjeća u toj veličini te dječje muške tenisice veličina 34. Postoji potreba i za ženskom odjećom veličine 36, 38 i 40.

Podsjetimo, Hrvatski Crveni križ prikuplja materijalne donacije za raseljene osobe iz Ukrajine. Iz vrbovečkog Crvenog križa stoga obavještavaju građane koji žele pomoći svojim donacijama da su trenutno prioritet predmeti za osobnu higijenu i njegu (sušilo za kosu, aparat za šišanje, pribor za nokte, pincete), obuća i odjeća (papuče dječje, za sada muške vel. od 30-37, ženske od 37-42, muške od 39-45, tenisice dječje muške, ženske, muške, trenirke, majice, vjetrovke, rublje isključivo novo, iglu i konac…), higijenske potrepštine (šamponi, dezodoransi, regenerator za kosu), dječje pelene i dječja odjeća te igračke (društvene igre, lego kockice, lopte, pribor za tenis…). Donacije se dostavljaju u skladište Crvenog križa Vrbovec, na Gradskoj tržnici, ponedjeljkom od 13 do 17 sati, a ostale radne dane u tjednu od 10 do 12 sati.

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime