U Vrbovcu zabilježeno deset novih slučajeva

0
Komunalac add

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području županije u protekla 24 sata zabilježeno je 137 novih slučajeva zaraze. U Vrbovcu je 10 novih slučajeva, a u ostalim gradovima i općinama:  14 Samobor, 5 Sveta Nedelja, 14 Zaprešić, 5 Jastrebarsko, 34 Velika Gorica, 1 Ivanić-Grad, 16 Dugo Selo, 4 Sveti Ivan Zelina, općine – 3 Brdovec, 17 Bistra, 1 Marija Gorica, 3 Dubravica, 2 Stupnik, 1 Krašić, 1 Pokupsko, 2 Kloštar Ivanić, 1 Brckovljani, 2 Rugvica, 1 Dubrava), ozdravilo je 169 osoba, a preminula je jedna osoba (16.10. Ivanić-Grad).

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas do 10:00 sati evidentirano je 3833 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 1467 osoba, a 27 osoba je preminulo. Trenutno je aktivno 2339 slučajeva.

Samoizolacija je propisana učenicima 6 razreda osnovnih škola i 5 razreda srednjih škola s područja Zagrebačke županije. U tri doma za starije sa šireg zaprešićkog područja pozitivno je ukupno 25 korisnika i 8 djelatnika. U jednom od njih epidemiološka obrada je u tijeku.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Od 27.10. su na snazi dodatne epidemiološke mjere za područje Zagrebačke županije koje su  dostupne ovdje.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime