U Vrbovcu se stvara nova momčad

0
Komunalac add

U Vrbovcu je nakon završetka prvenstva 2021./22. u 3. HNL Središte bilo „prometno“ jer dok je Uprava kluba bila usmjerena na dovođenje igračkih pojačanja, s druge strane desili su se odlasci vrbovečkih nogometaša. Najveći hendikep za Vrbovec je svakako odlazak Domagoja Colarića, koji je u zadnjih 6 sezona bio jedan od stožernih igrača, golgeter i kapetan momčadi. Međutim, njegov se odlazak nije mogao spriječiti pa je Domagoj Colarić nastavioigračku karijeru u Mladosti iz Ždralova koji je član novoformirane 2. HNL-a. Pored Domagoja Colarića u Vrbovcu više nisu: Matija Benić, Krešimir Frigan, Martin Krizmanić, Stjepan Kruljac, Luka Nakić i Dino Tomas.Trenutno je ovih dana u fazi rješavanje statusa blizanaca Gabrijela i Martina Tolića.U Vrbovcu se stvara nova momčad jer seu pripremnom dijelu očekuje veći broj igrača, koji žele nastaviti svoju igračku karijeru u crvenom vrbovečkom dresu, a svoju priliku za afirmacijom traže i talentirani vrbovečki juniori.

Vrbovec je započeo s pripremama za novu sezonu u 3. NL Centar s vidno promijenjenom igračkom kadru, ali unatoč tome Uprava kluba s optimizmom gleda na jesenski dio.  –Bez obzira što je klub napustilo nekoliko standardnih igrača, Vrbovec ima kvalitetu za zlatnu sredinu. U pregovorima smo da dovedemo ciljana pojačanja na mjestu stopera i desnog braniča. Klub će pružiti priliku mladim i talentiranim igračima iz vlastite škole kao i svima koji se želi afirmirati u vrbovečkom dresu i boriti se za njegove boje – rekao je predsjednik uprave kluba Mato Jelić.

Trener Dražen Biškup je izvršio prozivku igrača i održao prvi trening dok je njegov pomoćnik Igor Ratkajec bio opravdano odsutan. –Ove jeseni ćemo redizajnirati momčad jer je otišlo nekoliko prvotimca pa će mladi igrači dobiti priliku da se izbore za svoje mjesto. Prvenstvo će biti zanimljivo jer ima puno nepoznanica, ali ima dovoljno vremena da se posloži kvalitetna momčad do početka prvenstva. Na mladima je da se dokažu i da iskoriste priliku koja im je ponuđena jer nije isto igrati u juniorskom nogometu i sada uskočiti u seniorsku konkurenciju. Svima ću pružiti priliku, ali je na mlađima da predano rade, treniraju i da se svojim igrama nametnu – rekao je Biškup.

U klub se vratio Vlatko Martinović iz zagrebačkog Vrapča, a stigao je i mladi vratar Niko Kralj iz HAŠK-a 1903. Od starosjedioca bili su nazočni: kapetan Mario Ćosić, Alen Babić, Antonio Boroša, Alen Bubnjar, braća Josip i Kristijan Colarić, Ivan Lovrić, Josip Slišković, Bruno Škaro i Mihael Zrinščak, kao i tajnik Tomislav Kosovec. Od juniora priključeni su pripremama: Fabijan Fugaj, Karlo Jurinjak, Marcel Sesvečan, Luka Varga i Ante Topalović. Odsutni su bili Filip Kliček i Goran Trošić. Vrbovčani će pripreme odraditi na Gradskom stadionu, a iz Uprave najavljuju da će ovih dana na probu stići još nekoliko igrača.

Vrbovec će prema planu odigrati slijedeće pripremne utakmice: 23.07. Samobor, 30.07. Bjelovar, 03.08. Bistra, 06.08. Sesvete, 10.08. Mladost (Ždralovi), 13.08. Zelina i 20.08. Dinamo (Odranski Obrež).

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime