U Vrbovcu se gradi uređaj za pročišćavanje otpadnih voda

0
Komunalac add

U Vrbovcu su danas ugovor o radovima na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Vrbovec i uređaja za solarno sušenje mulja vrijedan 11.1 milijun eura potpisali direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten i predsjednik Uprave tvrtke ESOTECH d.d. Marko Škoberne.

Cilj uređaja koji će biti izgrađen na Beljavinama je osigurati pročišćavanje prikupljenih otpadnih voda u skladu s propisima te zaštititi i poboljšati kvalitetu podzemnih voda.

Izgradnom ovog uređaja i završetkom cijelom projekta izgradnje kanalizacijske mreže, izgradnjom glavnih kolektora koji će dovesti vodu iz postojeće i nove mreže na lokaciju Beljavine, kroz uređaj ćemo u okoliš ispuštati pročišćenu vodu trećim stupnjem pročišćavanja i nećemo uništavati okoliš. Uređaj će zadovoljiti potrebe grada Vrbovca, postojeće i nove mreže – pojasnio je direktor Masten.

Uređaj se radi u sklopu projekta Projekta prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Vrbovec”  vrijednog 37,7 milijuna eura, koji se provodi protekle dvije godine.

U ovom trenutku Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije gradi na čitavom području istoka županije oko 400 kilometara vodovodne mreže i oko 200 kilometara kanalizacijske mreže. Znamo da su radovi na kanalizaciji negativno utjecali na svakodnevni život građana zbog uništenih prometnica, no radi se o velikom zahvatu. Bitno je istaknuti da ćemo do kraja iduće godine završiti gotove sve radove na ovom području te će stupanj razvoja vodokomulane infrastrukture na istoku županije biti među najrazvijenijima u Hrvatskoj – naglasio je Masten.

Radove će izvoditi tvrtka Esotech iz Velenja ( Slovenija) s bogatim iskustvom u ovakvim projektima. – Prilično smo dobro upoznati s tim projektima i uvjetima. Već smo dva uređaja za otpadne vode završili, jedan je u pokusnom radu, a pet u intenzivnoj izgradnji. S projektiranjem ovog uređaja u Vrbovcu započinjemo odmah nakon potpisivanja ugovora, uređaj će biti izgrađen u sljedeće dvije godine – rekao je predsjednik Uprave Esotech Marko Škoberne.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, koji je govorio o dobrobiti projekata izgradnje vodovoda i kanalizacije za naše građane. – Na našem području gradimo vodovodnu mrežu na području tridesetak sela i kanalizacijsku mrežu na području 13 naselja i pet ulica u samom gradu. Radovi su zaista opsežni i narušavaju kvalitetu života naših građana i naravno htjeli bi da se sve to puno brže i jednostavnije odvija, no mislim da je vrijednost koju ćemo svi dobiti daleko veća, podići će se kvaliteta života u gradu, dobit ćemo vodu skoro do svake kuće, a cijeli širi urbaniji dio grada će biti pokriven kanalizacijom. Nadam se da će suradnja s izvođačima biti korektna i da će ovi radovi na izgradnji uređaja biti završeni na vrijeme i na zadovoljstvo svih nas u Vrbovcu – poručio je gradonačelnik Kralj.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime