U Vrbovcu otvoren novi logopedski kabinet

0
Komunalac add

U Vrbovcu je danas u Ulici Andrije Hebranga 7 otvoren novi Logopedski kabinet La-la log. U istom prostoru svoja će vrata ovoga mjeseca otvoriti i kabinet za radnu terapiju “EDU igra”. Na toj adresi i udruga Ronin već dugi niz godina provodi fizikalne terapije za djecu. Sve tri djelatnosti važne za poticanje pravilnog rasta i razvoja djeteta objedinjene su sada u istom prostoru.

Prvog radnog dana logopedski kabinet su posjetili i gradonačelnik Denis Kralj te zamjenik gradonačelnika Marko Belošević. Nakon zatvaranja Logopedskog kabineta Blaži u kolovozu, Grad je intenzivno radio na otvaranju novog kabineta u Vrbovcu, naglasio je gradonačelnik Kralj. –Grad je uložio puno truda kako bi se otvorila ova podružnica u Vrbovcu. Sretni smo i da će naši roditelji sada u istom prostoru moći dobiti tri vrlo važne usluge. Podsjećam da smo povećali sufinanciranje subvencije za roditelje s 50 kuna na 100 kuna po satu logopeda. Dugi niz godina sufinanciramo i usluge fizioterapeuta. Također počeli smo stipendirati studente logopedije i medicine te smo se na taj način uključili u rješavanje problema nedostatka stručnog kadra – rekao je Kralj.

U kabinetu se provodi logopedska procjena i terapija komunikacijskih, jezično-govornih poremećaja te specifičnih teškoća u učenju, pojasnila je magistra logopedije Mateja Ljubek Čegec. –Svi roditelji koji imaju sumnju da u komunikacijskom, govornom razvoju djeteta ne ide sve kako bi trebalo, uvijek je dobro napraviti procjenu i pravodobno intervenirati ukoliko je terapija potrebna – istaknula je magistra logopedije te dodala kako se roditelji za pregled mogu prijaviti preko njihove Facebook stranice, javiti se na email adresu ili na telefon. –Radno vrijeme kabineta će zasada biti prema dogovoru, ovisno prema potrebama djece, s obzirom da imamo i puno školaraca u smjenama, tako da radimo prema dogovoru – naglasila je Ljubek Čegec.

Rana intervencija provodi se u suradnji s radnim terapeutom i fizioterapeutom. Usluge radne terapije na istoj će adresi uskoro početi pružati kabinet “EDU igra”. –Provodit ćemo specifične radno terapijske procjene i intervenciju, koja promiče vještine funkcionalne neovisnosti u svim aspektima djetetovog života. Radna terapija potrebna je kod svih stanja i bolesti, koje ometaju izvođenje aktivnosti svakodnevnog života, potrebnih i očekivanih za djetetovu dob – pojasnila je radna terapeutkinja Katarina Rumiha.

U sklopu udruge “Ronin” pruža se usluga fizioterapeuta za djecu s posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju, koju Grad sufinancira dugi niz godina. Također se provodi i edukacija “baby handlinga” sa zdravom djecom, potreba koja je uočena od pedijatra kao dio prevencije i poticanja uobičajenog psihomotornog razvoja, istaknula je fizioterapeutkinja Monika Gardaš. –To nam je sad vrlo važno jer zbog rastućeg nataliteta i baby booma u Vrbovcu fizioterapeut, logoped i radni terapeut su potrebni kako bi omogućili roditeljima djelotvoran pristup razvojnim teškoćama – poručila je Gardaš.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime