U Vrbovcu obilježen “Dan s Jožom”

0
Komunalac add

 

Sinoć je u Vrbovcu obilježen tradicionalni „Dan s Jožom“ povodom 21. obljetnice smrti saborskog zastupnika, čelnika HSS-a i narodnog tribuna Josipa Pankretića. Manifestaciju su, uz obitelj pokojnog Josipa Pankretića, posjetili i brojni članovi HSS-a i ostali gosti.

Obilježavanje „Dana s Jožom“ započelo je polaganjem vijenaca na njegovu grobu u Dijanešu, a nastavilo se misom u župnoj crkvi Sv. Vida u Vrbovcu gdje je misu održao vrbovečki kapelan Mihael Hertarić.

Nakon mise u gradskoj je vijećnici održan prigodni program uz dodjelu priznanja „Josip Pankretić“. Program je otvorio vršitelj dužnosti predsjednika gradske organizacije HSS-a Vrbovec te ujedno i domaćin manifestacije, Marko Belošević, koji je okupljenima poželio dobrodošlicu – Ove godine obilježavamo 20-tu manifestaciju Dana s Jožom, ukupno je prošla 21 godina od njegove smrti. Joža nam može biti uzor jer pokazuje kako se politika zapravo provodi – kazao je Belošević.

Okupljenima se obratio i zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić – Županijska organizacija HSS-a Zagrebačke županije može biti ponosna da ima uspomenu na Jožu Pankretića koji je primjer pravog HSS-a te tribun koji je govorio u ime maloga čovjeka, seljaka i radnika. Ukazivao je na sve ono što muči svakoga Hrvata, nepravda i neimaština. Borio se prije svega za pravicu – zaključio je Frankić.

Izaslanik predsjednika HSS-a te predsjednik županijske organizacije HSS-a Sisačko-Moslavačke županije, Željko Lenart u svom je obraćanju izrazio iznimno zadovoljstvo što je poznavao gospodina Jožu Pankretića te dodao- Joža je bio čovjek koji se nije prodao za ništa. Hrvatska seljačka stranka imala je čovjeka, narodnog tribuna što je Joža stvarno i bio. Svojim je govorima znao privući pažnju. HSS mora ponovo tražiti takve narodne tribune – istaknuo je Lenart.

Na kraju programa u gradskoj vijećnici dodjeljena su priznanja „Josip Pankretić“ kao priznanja članovima i organizacijama u isticanju njihovih aktivnosti te kao sjećanje na tribuna Josipa Pankretića. Ove su godine priznanja uručena: predsjedniku ogranka HSS-a Turopolje Ivanu Paveliću, članu HSS-a gradske organizacije Sveta Nedelja Stjepanu Ladoviću, potpredsjedniku gradske organizacije HSS-a Vrbovec Željku Pankretiću, predsjednici organizacije žena HSS-a Hrvatsko srce Zagrebačke županije Dragici Kos, predsjednici organizacije žena HSS-a Hrvatsko srce Sveti Ivan Zelina Božici Riđan, jednom od osnivača HSS-a u gradu Sveta Nedjelja Vladimiru Biškupiću, predsjedniku gradske organizacije HSS-a Hrvatski sokol Samobor Adolfu Paru, tajnici organizacije žena HSS-a Hrvatsko srce Željki Šabarić.

Zahvalnica je dodijeljena akademskom kiparu Vladi Radasu, a zlatna značka sa slikom Josipa Pankretića Draženu Draganiću, načelniku Općine Farkaševac.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime