U Vrbovcu obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

0
Komunalac add

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika hrvatska kocka u gradskom parku danas je u Vrbovcu obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Počast je odala delegacija Grada Vrbovca predvođena gradonačelnikom Denisom Kraljem i njegovim zamjenicima, delegacija Gradskog vijeća Grada Vrbovca predvođena potpredsjednikom Stjepanom Fotovićem i vijećnicima, delegacija Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata, zatim delegacija Hrvatskog časničkog zbora te delegacija Udruge antifašističkih boraca i antifašista.

Ove se godine u Hrvatskoj obilježava 25. godišnjica velike vojno-redarstvene operacije Oluja u kojoj su Hrvatska vojska i policija od 4. do 7. kolovoza 1995. godine oslobodile okupirana područja Republike Hrvatske. Operacijom Oluja vraćen je u hrvatski ustavno-pravni poredak cijeli okupirani teritorij osim istočne Slavonije. Pobjedom hrvatske vojske završen je rat u Republici Hrvatskoj te su stvoreni temelji za mirnu reintegraciju Hrvatskog Podunavlja. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja je državni blagdan i neradni dan.

U sklopu svečanog obilježavanja nastupile su članice ŽVS Lera i Marko Antolković. Izveli su himnu Republike Hrvatske i pjesmu “Tvoja Zemlja”.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime