U Vrbovcu obilježen Dan antifašističke borbe

0
Komunalac add

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika palim borcima i žrtvama fašizma danas je u Vrbovcu obilježen Dan antifašističke borbe. Počast je odala delegacija Grada Vrbovca na čelu s gradonačelnikom Denisom Kraljem, vijećnici vrbovečkog Gradskog vijeća predvođeni predsjednikom Gradskog vijeća Hrvojem Herčekom, zatim predstavnici Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Vrbovca, delegacija Hrvatskog časničkog zbora te ostali građani.

Gradonačelnik Denis Kralj istaknuo je kako su danas ujedno odali počast i preminulim partizanima Ivanu Bezjaku i Juraju Hrženjaku. Nakon paljenja svijeća kod spomenika palim borcima i žrtvama fašizma, zapaljene su i kod spomenika Hrvatska kocka u gradskom parku.

Podsjetimo, Dan antifašističke borbe je državni praznik u Republici Hrvatskoj koji se obilježava 22. lipnja u znak sjećanja na 22. lipnja 1941. godine kada je u šumi Brezovica kod Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred. Dan antifašističke borbe obilježava se na ovaj datum od stjecanja hrvatske neovisnosti.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime