U Vrbovcu, dojenje je zakon!

0
Komunalac add

“Imate pravo dojiti svoje dijete. Bilo kada, bilo gdje. U Vrbovcu, dojenje je zakon!” piše na prvoj klupi za dojenje i prematanje beba u Vrbovcu, koja je proteklih dana postavljena na dječjem igralištu, uz vrtić i Dom zdravlja Vrbovec.

Klupe je u sklopu Nacionalnog tjedna dojenja postavila Zagrebačka županija u devet gradova naše županije, za čiju je nabavu osigurano 120 tisuća kuna. Klupe koje simboliziraju potporu dojenju u javnosti predstavljene su danas u svim gradovima u isto vrijeme.

Vrbovečku klupu prezentirali su voditelj vrbovečke ispostave Doma zdravlja Zagrebačke županije Davorin Radin, glavna sestra ispostave Tamara Matolić Čus te patronažna sestra Dunja Seretin. U ime Grada Vrbovca sve prisutne pozdravila je pročelnica Službe za opće poslove Grada Vrbovca Božica Jagoić Tukša. –Zagrebačkoj županiji zahvaljujemo na ovom hvalevrijednom projektu, koji svakako podržavamo. Mi majke znamo koliko je dojenje važno za našu djecu i njihov razvoj – rekla je Jagoić Tukša.

Dojenje je najprirodniji i najzdraviji oblik prehrane djece novorođenačke i dojenačke dobi, istaknula je glavna sestra Matolić Čus. – Podršku i konkretnu stručnu pomoć majke mogu dobiti u grupi za potporu dojenju, koja se u sklopu trudničkog tečaja svakog drugog mjeseca sastaje u dvorani u Domu zdravlja Vrbovec, a prema potrebi i češće. Novi tečaj održat će se 27. studenog u 13 sati. Doći mogu svi zainteresirani, majke i očevi, bez prethodne prijave – poručila je Matolić Čus.

Uz klupu za dojenje i prematanje beba u Vrbovcu spremno su pozirala djeca Dječjeg vrtića Vrbovec i njihove odgajateljice.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime