U Vrbovcu 9 novih slučajeva

0
Komunalac add

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 1945 novih slučajeva zaraze, preminula je 31 osoba.

U odnosu na podatke od jučer na području Zagrebačke županije oboljele su 104 osobe. U Vrbovcu je u protekla 24 sata potvrđeno 9 novih slučajeva. Podaci za ostale gradove i općine:19 Samobor, 4 Sveta Nedelja, 4 Zaprešić, 4 Jastrebarsko, 33 Velika Gorica, 6 Dugo Selo, 5 Sveti Ivan Zelina, općine – 1 Brdovec, 1 Stupnik, 1 Pisarovina, 2 Krašić, 1 Kravarsko, 1 Pokupsko, 3 Kloštar Ivanić, 5 Brckovljani, 3 Rugvica, 1 Dubrava,  1 Bedenica. Izliječeno je 170 osoba. Jedna osoba s područja Rugvice preminula je 6.11.2020.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do utorka do 10:00 sati evidentirano je 6005 osoba kojoj je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 3046 osoba, a 30 osoba je preminulo. Trenutno je aktivno 2929 slučajeva.

Samoizolacija je propisana učenicima 11 razreda osnovnih škola i 1 razredu srednje škole. U domu za starije s područja Kloštar Ivanića pozitivan je jedan korisnika, a u domu za starije s područja Samobora zaraženo je 5 djelatnika i 9 korisnika.  Epidemiološka obrada je u tijeku.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Od 27.10. su na snazi dodatne epidemiološke mjere za područje Zagrebačke županije koje su  dostupne ovdje.

NOVO: Gdje se sve u Zagrebačkoj županiji može testirati na COVID-19 saznajte ovdje.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime