U utorak nastavak prekinute sjednice Gradskog vijeća

0
Komunalac add

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Vrbovca Hrvoje Herček sazvao je nastavak prekinute 32. sjednice Gradskog vijeća u utorak, 13. listopada u 18 sati. Dnevni red sjednice ostaje isti. Nakon Aktualnog sata pred vijećnike dolazi izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Vrbovca za razdoblje od 01.01.2020. do 30.06.2020. Gradonačelnik Denis Kralj podnijet će Izvješće o radu za prvih šest mjeseci ove godine, a na dnevnom je redu i Izvješće o radu i poslovanju tvrtke Komunalac Vrbovec za 2019. godinu.

Uz obavijest o nastavku sjednice predsjednik Vijeća Hrvoje Herček poslao je i priopćenje, koje prenosimo u cijelosti:

“Danas, u srijedu, 7. listopada 2020. godine uputio sam Poziv svim vijećnicima za nastavak prekinute 32. sjednice Gradskog vijeća Grada Vrbovca. Nastavak sjednice zakazao sam za utorak, 13. listopada u 18 h. Budući da je sjednica prekinuta već nakon nekoliko minuta zbog neprimjerene retorike gradonačelnika, njegova vrijeđanja i omalovažavanja predsjednika Vijeća i vijećnika većine, nastavak sjednice započeti će nastavkom Aktualnog sata. Pozivam vijećnike na kulturnu retoriku i izbjegavanje nepotrebnih konflikata kako bi se na sjednici odradile točke predviđene Dnevnim redom i omogućio normalan rad Vijeća. Osobito apeliram na gradonačelnika da ne zloupotrebljava prisutnost medija i Aktualni sat za svoje predizborne nastupe i omalovažavanja drugih te da ne preuzima ulogu predsjednika vijeća, jer on je na sjednici Gradskog vijeća samo gost koji predlaže određene točke i odgovara na pitanja vijećnika, a ne vodi vijeće, niti određuje pravila.

Osvrnuo bih se odmah i na optužbe gradonačelnika Kralja prenesene u programu i na portalu Radio Vrbovca, ali i na optužbe Marka Beloševića izrečene u emisiji „Ritam politike“ u kojima obojica navode „kako predsjednik vijeća pokazuje neznanje i nesposobnost za vođenjem Vijeća…“ . Reći ću samo da je zanimljiva činjenica da ja dužnost predsjednika Gradskog Vijeća obnašam gotovo dvije godine i da u tom periodu niti gradonačelnik, niti Belošević nisu imali nikakvih primjedbi na moj rad, a čak su me i hvalili kako sam reagirao u pojedinim situacijama gdje sam ih obojicu „štitio“ od napada vijećnika tadašnje oporbe. Sada, kada više to navodno ne činim, sada sam „nesposoban“. Interesantno je da sam godinu i pol dana bio odličan predsjednik, a od kada ne provodim njihovu volju i ne pokoravam se naredbama gradonačelnika gospoda omalovažavaju mene i moj rad. Zašto su šutjeli gotovo dvije godine? Ako nisam imao znanje, onda ga nemam od početka!

Na kraju, upravo sam za predsjednika vijeća izabran od strane vijećnika SDP-a, HSS-a i Laburista koji su pod direktnom komandom Kralja i Beloševića. Nije me izabrao HDZ.

U emisiji Radio Vrbovca „Ritam politike“ voditeljica i direktorica Anita Batarelo izjavila je da „… predsjednik Gradskog vijeća nije zadovoljan radom Radio Vrbovca.“ Molio bih da se navede citat ili snimka gdje stoji ta moja izjava, u protivnom želim da se objavi demanti ove izjave za koju smatram da je nikad nisam rekao. Ja sam tražio samo dodatnu emisiju za vijećnike, ali nikad nisam rekao da nisam zadovoljan radom Radio Vrbovca, osobito što cijenim i poštujem sve djelatnike zaposlene na radiju i napore koje ulažu za kvalitetu programa.”

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime