U trećem pokušaju Rakovec do prva tri boda protiv Bune 2 : 1

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 3. KOLO 1. ŽNL ISTOK

 RAKOVEC – BUNA 2 : 1

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja50.

Sudac: Marin Medved 7. Pomoćnici: Hrvoje Tišljar i Fran de Villa (oboje izKriža).

Delegat: Tomislav Posavec (Vrbovec).

STRIJELCI: 0:1 Cavrić(35), 1:1 Grgoić (65 11m), 2:1 R. Salaj (78).

RAKOVEC: Todorović6,5,Radotović 6,5, (od V. Salaj 6,5), Očić 6,5, I. Dujmić 7, N. Dujmić 7, N. Jaić 7, Pajur 6,5, (od 53. M. Jaić 6,5), Krvarić 6,5, (od 67. Jurić -), R. Salaj 7, Grgoić 7, Novoselec 7.

TRENER: Željko Radotović 6,5.

BUNA: F. Rak 6,5, J. Rak 6,5, Zlodi 7, Šporčić 7, Cavrić 7, Đurašin 6,5, Huđber 7, Muža 6,5,Rovišan 6,5, Đuretić 6,5, Sremić 6,5.

TRENER: Boris Konjević 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Nikola Jaić.

Povratak braće Nikole i Ivana Dujmića vratio je čvrstinu i neprobojnost u obrani i pojačao konkurenciju u rakovečkoj momčadi, ali nije riješio slabu realizaciju napadača.

Rakovec je na početku pritisnuo goste iz Male Bune i preuzeo inicijativu. Pajur je imao izglednu priliku u 14. minuti, ali je iskosa s lijeve strane s 16 m tukao iznad gola. Drugu domaću šansu zapucao je Grgoić u 18. minuti s ruba kaznenog prostora. Jalovu domaću inicijativu gosti su kaznili u 35. minuti jer je Cavrić u 35. minuti iz gužve zatresao domaću mrežu.

U nastavku puno bolja i sadržajnija igra jer su Rakovčani krenuli svi u napad i time omogućili gostima puno prostora za kontranapade. Upravo je Buna u 51. minuti izvela brzi kontranapad u kojem je mogla riješiti pitanje pobjednika. Po desnoj strani probio je Đuretić i vratio prizemnu loptu u peterac koju je na 4 m promašio Cavrić. Robert Salaj je u 60. minuti snažno odapeo s 25 m, ali je Filip Rak krajnjim naporom obranio udarac. U 65. minuti igranje rukom gostujućeg igrača u vlastitom kaznenog prostora i sudac Medved je opravdano dosudio kazneni udarac za domaćina.

Udarac s bijele točke sigurno je realizirao Grgoić. Rakovec je stigao do preokreta u 78. minuti jer je Robert Salaj iz odbijanca s 10 m preciznim udarcem pogodio u lijevi donji kut. Rakovec je u zadnjih 10 minuta grčevito branio minimalno vodstvo od gostujućih napada. U sudačkoj nadoknadi 90+2 minuti Robert Salaj je probio po lijevojgostujućoj strani i s 10-tak m tukao pored lijeve vratnica pa je utakmica završila zasluženom pobjedom Rakovca 2:1.

Obje momčadi su nastupile bez nekolicine prvotimaca pa je i razina igra bila slabije kvalitete, kojoj je kumovao i tvrdi i neravan teren koji je onemogućavao kombinatorni igru. Sve u svemu,nakon utakmice dugo se čula pjesma i veselje nogometaša, navijača i simpatizera Rakovca.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime